Schuurplekken: wat doe ik er aan

IMG_4991Ik ben een expert in het krijgen van schuurplekken. Ooit heb ik al eens een artikel geschreven wat ik er aan deed (klik hier). Maar dat artikel stamt uit 2016 , nadat ik veel vragen kreeg op Instagram is het tijd voor een update!

Na een lange fijne trainingssessie sta je onder de douche en voel je ineens een plek prikken!! Auw shit schuurplekken! Vroeger had ik ze vooral onder bij mijn billen. Maar daar heb ik al heel lang de juiste oplossing voor. De laatste tijd had ik ze vooral veel door schurende bovenbenen. Maar ook daar heb ik inmiddels de juiste tips voor. En omdat ik vast niet de enige ben die de last van heeft deel ik deze tips.
IMG_5002Voor de billenschuurplekken heb ik geleerd dat de juiste (en passende) onderbroek van belang is! Als ik op pad ga voor een lange duurloop draag ik altijd een sport onderbroek van Anita. Ik heb echt alle soorten onderbroeken geprobeerd maar met deze heb ik er bijna geen last van schuurplekken. Deze tip gaf ik al in 2016, maar toen nam ik het nog niet zo nauw met mijn eigen tips. Nu ik wat ouder (& wijzer) ben luister ik wat meer naar mijzelf en naar mijn schuurplekken, of eigenlijk het feit dat ik geen schuurplekken meer heb. Dus tip 1: draag het juiste ondergoed.
IMG_5003
In de zomer ontvouwt er zich een heel drama bij mij. Ik heb het niet over het ik heb witte benen drama, maar over het ik heb schuurplekken probleem. Ik heb dit probleem al sinds ik hardloop. Laten we eerlijk zijn: Ik ben gezegend met flinke bovenbenen en die leuke flitsende korte broekjes kan ik niet aan. Ik heb jaren 1 korte broek gehad wat een favoriet was, dat was een broekje van Nike. Maar collecties veranderen! Vorig jaar had ik een broekje van Asics, deze was ideaal, maar eerlijk. Ik had hem een maatje te klein gekocht en eigenlijk zat die niet lekker, maar hij kroop niet omhoog. Maar anno 2018: te klein dus ik pas hem niet meer.  In mei dacht mijn favoriete Nike broek, weet je wat ik ben op! Ik kan niet meer! En inderdaad zaten er mooie slijtage gaten in mijn broek. Na weken lopen hanessen met korte broeken, broeken van mijn zusje en alsnog kapotte benen. Kreeg ik de tip om te kijken bij Perry Sport zij hadden een broekje van Nike die op mijn oude broek leek en inderdaad! Na een aantal testrondjes was ik overtuigd en heb ik er nog een bij gekocht. Met deze twee broekjes moet ik voorlopig weer vooruit kunnen. Kort samengevat: zorg voor de juiste korte broek.
IMG_5004
Als het echt heel warm wordt, dan red ik het niet met de juiste korte broek en onderbroek! Dan heb ik nog 1 plekje op mijn benen waar ik toch een klein schuurplekje krijg. Vroeger gebruikte ik daar altijd Smoovall voor. Maar daar ben ik geen fan meer van, ik gebruikte het tijdens de ladiesrun en toch had ik echt flinke schuurplekken (met littekens erbij). Dus ik ben van Smoovall geen fan, ondanks dat het een  miniscuul plekje is schuurt het toch. (zoals de hitte afgelopen zomer). Ik gebruik Odorex deo voor dat kleine plekje. Het is niet te duur, altijd ergens wel in de aanbieding en voor 3 euro kan ik maanden tegen schuurplekken! Tip 3: Odorex sensitive care

Zo ik hoop dat jullie met deze tips een beetje vooruit kunnen en dat jullie daar ook wat aan hebben!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.