Shake it off: Quest Protein & Ekopura Naturel

 photo IMG_0015_zpsgs8zneoe.jpg
Na een flinke crossfit training of na een goeie hardlooptraining herstel ik met een eitwitshake.
Ik drink een eiwitshake omdat het er voor zorgt dat de spieren wat sneller herstellen (hoe het exact werkt weet ik niet ik ben geen wetenschapper en ik heb ook geen google geraadpleegt dit keer.

Eiwitshakes, ik heb er inmiddels een aantal geprobeerd en weet dus wat ik inmiddels lekker vind en wat niet en waarom zal ik het niet met jullie delen? Misschien delen jullie wel dezelfde smaak! De gegevens die ik met jullie deel zijn aantal Calorieen, aantal vetten, aantal koolhysdrate, suikers en natuurlijk eiwitten. De gegevens heb ik niet helemaal uitgezocht die komen van de verpakking! Nou genoeg uitgelegd daar gaan we!

 photo IMG_9951_zpsm9fi5set.jpg
Quest Protein
Prijs: 34,95 voor 30 shakes
Gegevens per dosering (volgens verpakking):

Aantal calorieën: 100
Vetten: 0
koolhydraten: 3 gram
Suiker: 2 gram
Eiwitten: 21 gram
Hoe meng je het?
1 maatschep mengen met 240 ml koud water (maatschep is bijgeleverd).
Wat vind ik ervan?
De zitten stukjes koek in en daar moet ik even aan wennen. De smaak is wel redelijk, de eerste twee a drie keer is het lekker maar daarna wordt het toch aardig afgezaagd en vind ik hem niet meer zo lekker. Ik krijg zelfs kokhalsneigingen omdat er stukjes koek blijven haken in mijn keel. De zit wel een koekjessmaak aan maar deze is niet lekker, met andere woorden. Ik ben er niet kapot van (en dat is zacht uitgedrukt).

 photo IMG_9949_zpsizysdvic.jpg
Ekopura
Prijs: 29,95 voor 20  shakes
Gegevens per dosering (volgens verpakking):
Aantal calorieën:
91,75
Vetten:
0,08
koolhydraten:
0,90
Suiker:
0,90
Eiwitten:
20,00
Hoe meng je het?
25 gram mengen met 250 ml koud water (er is een maatschep bijgeleverd, alleen deze klopt niet met het gewicht, dus even afwegen).
Wat vind ik ervan?
De shake van Ekopura smaakt eigenlijk nergens naar, daardoor drinkt die wel wat makkelijker weg dan bijvoorbeeld de Quest shake. Verder is die niet bijzonder, de nasmaak is ook niet heel bijzonder, gewoon een shake, het doet mij wel denken aan de opvolgmelk voor kinderen, zo ruikt het ook. De shake is niet mega bijzonder maar kan er wel mee door. Ik denk dat het wel een handige eiwitpoeder is als je extra eiwitten door je gerechten wilt toevoegen. 

Conclusie: Beide eiwitshakes vind ik niet super, maar als ik een winnaar tussen deze twee moest kiezen dan koos ik toch voor Ekopura. Dit omdat ik de Ekopura makkelijker kan drinken dan de shake shake van Quest.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.