Sport week 23: aan het opbouwen

 photo Afbeeldingen29_zpsnhty5ghz.jpg
Afgelopen weken waren wat milder qua sporten, deels geef ik daar de schuld aan aan het feit dat ik overspannen ben, maar nu daar het herstel van is, is het tijd om het sporten ook weer serieuzer te nemen en daar begon ik afgelopen week mee.

Maandag tweede Pinksterdag, maar voor mij geen uitslapen, ik heb namelijk een hartslag testloop. In deze loop worden mijn zones bepaald. Ik ben absoluut niet ontevreden en weet nu waar en hoe ik vooruitgang kan boeken.  Het was maar twee kilometer wat ik liep, maar de laatste meters ga je all out! En dat betekende in mijn geval een hartslag van 199 en kokhalzen. Dezelfde avond lagen de resultaten in mijn (digitale) brievenbus! Lekker snel dus! Nu kan ik gerichter gaan trainen! Ik heb er nu al zin in (alleen nog even een plan van aanpak opzetten).

De dinsdag die voelde als maandag en wat een hondenweer was het! Ik bleef een dagje lekker binnen!

Woensdag is zoals gewoonlijk crossfit dag! Na een dagje werken gingen we eten en daarna crossfitten! Heerlijk! Eerst hadden we een EMOM van 4 WallBalls 3 push ups en 1 burpee. En dit ging zo een 12 minuten door! Heerlijk! Daarna kregen we een partner workout en voor het eerst sinds tijden werden vriendlief en ik samen ingedeeld! Altijd fijn, want we zijn nogal competitief ingesteld en door samen competitief te zijn kan je elkaar pushen om verder te gaan! Het was echt fijn een flink aantal trusthers, hangcleans en Bar Hopping burpees verder liep het zweet over mijn rug en was ik voldaan! En wat niemand had verwacht, we hadden de WOD op tijd afgewerkt!!

Donderdag werd ik wakker en voelde mijn benen goed, maar ik moest toch rust houden! Want morgen was de jaarlijkse hardloopwedstrijd in ons dorp!

Vrijdag was dus de Loop door Houten en ook dit jaar deed ik mee, hij ging naar omstandigheden goed! Er komt natuurlijk nog een apart verslagje nog van deze loop.

Zaterdag ging na mijn mooie val van vorige week moest ik er toch maar weer aan geloven. Ik moest weer op de racefiets. Ik had wel een beetje angst gecreerd maar ik moest van mijzelf op de racefiets klimmen. Dus gingen we erop, de eerste 3 kilometer vond ik het eng, toen mijn cadansmeter ook nog eens tussen de spaken kwam was ik er eigenlijk al klaar mee, maar ik moest van mijn vriend door fietsen, dus weer op de fiets.
Het uitklikken en inklikken ging vanaf dat moment verbazingwekkend goed! Ik raakte 1 keer in paniek omdat we niet de oorspronkelijke route volgde maar uiteindelijk kwamen we aan waar we moesten zijn….Paleis Soestdijk! Daarna gingen we terug naar huis via de Bilt daar kochten we nog een klein ijsje. Uiteindelijk fietste ik ongeveer 55 kilometer en kwam ik tevreden thuis! En ik had weer een veilig gevoel op de fiets!

Zondag was naar al dit geweld een rustdagje, maar gelukkig ging ik met 30 crossfitmeiden high tea-en zodat we toch nog een beetje over sport konden praten!

Op naar een nieuwe week! Ik wil er een gigantische sportieve week van gaan maken en ik heb het vermoeden dat dat gewoon nog gaat lukken ook!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.