sport week 6-2017: stapje terug

 photo IMG_5523_zpsnqjmqufq.jpg
Wat vliegt de tijd! Voor je het weet zit je weer een nieuw weekverslag te maken wat betreft hardlopen, crossfit en wielrennen.

De week begon in ieder geval op maandag met een lesje crossfit. Na een warming-up begonnen we met het oefenen van pull-ups. Inmiddels weten jullie volgens mij dat ik absoluut geen fan ben van pull-ups. Ik ben er zo slecht in! Maar goed, uiteindelijk deed ik een wat makkelijke variant en al met al slaagde ik in een soort van redelijke pull-up. Daarna was het tijd voor de WOD. De WOD bestond uit een vrij heftige workuit, 12 pushjerks, 24 russian kettebelswings en 21 reverse lunges. De kettebelswings doe ik meestal met een kettebel van 12 of 16 kg. Totdat de trainer zei, als je al wat langer traint moet je een kettebel van 20 kilo gebruiken. Mijn eerste gedachte: telt niet voor mij. Totdat die zei: Dat geldt ook voor jou, Linda. Zuchtend en steunend wisselde ik mijn kettebel om. Ik ging echt kapot! 20 kg kettebelswing is echt niet leuk! Ik was bang dat ik hem bij een van mijn medesporters in de nek zou gooien. Uiteindelijk wist ik de workout te voltooien en was ik redelijk tevreden.

Dinsdag was het een rustdag. Ik ging op de fiets naar mijn werk (wat mijn benen wel fijn vonden want ze hadden nogal wat last van de workout). Verder deed ik rustig aan.

Woensdag was het weer crossfitdag. Tijdens de warming-up voelde ik nog wat lichte spierpijn maar dat vind ik niet zo erg, als het maar niet in de weg zit. Na de warming up was het tijd om de Backsquat te oefenen. Deze ging redelijk, hij is wel zwaar maar het ging oke. Daarna was het tijd voor de workout. De workout bestond uit 10 front lunges, 10 Handstand push-up en 10 pull-ups. Dit moest je 4x herhalen. De eerste twee a drie rondes gaan nog wel soepel, maar daarna wordt het lastiger. Uiteindelijk wist ik de Workoud te volbrengen, maar het was heftig.

Donderdag voelen mijn benen goed aan, niet te zwaar, tijd voor een rondje rennen. Het rondje rennen ging redelijk maar was wel zwaar, onderweg voelde ik mijn benen aardig. Maar goed, we zetten door. Thuis snel onder de douche en naar mijn moeder want die was jarig. Aan het eind van de middag vertrok ik weer naar Utrecht Centraal, want in de avond stond er beklimming van de Dom! Bij de eerste verdieping voelde ik mijn benen al, als je dan 93 meter omhoog moet is dat best wel zwaar! Maar uiteindelijk ben ik omhoog gekomen!

Vrijdag voelde ik mijn benen!! Oeps! Ik heb echt te veel gedaan! Ook zaterdag Was ik erg moe.

Zondag is het loopdag, alleen lopen ging het niet worden. Ik was zo moe, ik liet vriendlief alleen lopen en ging op de bank zitten. Soms moet je gewoon even toegeven.

Volgende week wordt het ook weer een lastige wat betreft sport. Ik hoop door de drukte nog een rondje te kunnen rennen, maar dat gaat lastig worden. In ieder geval gaat er wel gecrossfit worden!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.