Sport week 9-2017: voorbereiding

 photo IMG_4786_zpsuynxitdn.jpg
Deze week stond in het teken van 2 lopen. 1 was de rokjesdagloop voor ambassadeurs en de tweede was de loop van Alphen. Vandaag lezen jullie de voorbereidingen.

Door het weer kon ik de hele week niet fietsen, ikkan je vertellen dat ik aan het eind van de week bijna verlangde om op de fiets te zitten! Want met het OV naar het werk is niet echt ideaal! Maar goed, laten we bij het begin beginnen!

Maandag begon de week met (zoals gewoonlijk) een lesje crossfit. De less bestond uit Power Cleans, Boxjumps, Squatclean en weer boxjumps. Het is heel raar om naar een  Squat clean te boxjumpen, dus deed ik alles een tandje lager zodat mijn schenen geen kennis zouden maken met de box. Uiteindelijk haalde ik 96 reps, maar was het wel mijn eerste WOD die ik RX deed! Dus was ik heel blij!

Dat ik maandag een workout had gedaan voelde ik dinsdag goed in mijn benen! Dagje rust dus.

Woensdag was het weer crossfitdag. We begonnen met deadliften, op een of andere manier is dat wel een van mijn favorieten! Vervolgens hadden we een WOD met een Buy-in. Een Buy-in is het zogenaamd inkopen zodat je mee mag doen met de rest van de workout. De Buy in bestond uit 30 wallballs. Als je deze had gedaan (deze telde wel mee in tijd) mocht je vervolgens 5 rondes met 5 clusters, 10 Sumo high pull met een kettebell en 15 situps, had je deze rondes gedaan dan moest je jezelf uitkopen met 30 wallballs (een buy-out). Ik ben slecht in wall balls, omdat ik klein ben kost het voor mij meer moeite dan voor een lang iemand. Maar dit keer viel dat echt super mee! Ik sjeesde door de wallballs heen! Deed over mijn 5 rondes langer dan de bedoeling was en was daarna ook gewoon echt kapot! Maar toen had ik nog de Buy-out.
Ik besloot deze gewoon aan te pakken per 5.  6 x 5 wallballs klinkt een stuk aantrekkelijker dan 30. Ook deze gingen eigenlijk wel heel erg soepel. Zou de 4kg ball dan te makkelijk voor mij worden? Volgende keer pak ik de 5 kg bal!

Ook donderdag voelde ik mijn benen aardig en mijn bed verlangde echt naar mij! Daarnaast was vriendlief niet helemaal topfit dus bleven we lekker rustig thuis en keken we Temptation Island (kijken nog meer mensen dat? Het is echt mijn guilty pleasure).

Vrijdag hielden we ook rustdag want zaterdag en zondag kwamen er leuke dingen voorbij waar je later deze week meer over lees 🙂

Hoe ging jouw week?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.