Start to run: Alkmaar cityrun by night 

 photo Pictures_zpsfymzwcm3.jpg
Alkmaar wat was je leuk! Een run die we niet snel vergeten.

Mijn zus en ik waren lekker op tijd naar Alkmaar vertrokken. Nadat we bij onze hotel waren aangekomen (wat een heuse indoor camping was) vertrokken we om te gaan winkelen. Na een aanta winkels ging mijn telefoon, het was Gabriella. We hadden afgesproken. Toen we elkaar gevonden waren liepen we met zijn alle naar het Canadaplein om de start en de finish te bekijken. Daarna werd het tijd voor eten.

Na even zoeken wat we zouden eten, besloten we pannenkoeken te gaan eten. Na de pannenkoeken gingen we terug naar de camping, waar we tijdens het omkleden totaal niet voor rede vatbaar waren door meligheid. De tranen hebben over mijn wangen gebiggelt van het lachen. Na deze hele sessie was het tijd om richting de start te gaan.

We dumpte onze tassen en kwamen al snel Rianne tegen, daarna gingen we op zoek naar Stacy want die was er ook, we vonden de al vrij vlot na even gezellig gekletst te hebben gingen we naar onze startvakken. Dit was een rustige race ik zou hem samen met mijn zus lopen.

Mijn zus zou het tempo aangeven, ik volg haar gewoon. Ze spurtte weg, oke dit zou anders worden dan ik dacht. Hoe kan dit? Ik maande de tot rust gelukkig deed ze dat. Al snel moesten we een aantal keer lopen, mijn zusje had last van haar voet en in mijn maag zat iets niet lekker. Nee geen probleem dit heb ik vaker, gaat zo we over en hey kijk daar is de waterpost!

Toen ik mijn water op had gingen we door, mijn maag dacht er inmiddels anders over! Hevige krampen kwamen en gingen weer, als ze weer gingen kon ik het wel vol houden, we waren inmiddels ruim over de helft! En teruglopen was nu verder dan doorlopen.

Inmiddels waren we bij km punt 4 en mijn krampen kwamen maar gingen moet meer weg, dit is kut! De laatste 500 meter kon ik er met gemak nog een sprint uittrekken, na de finish zag ik een lantaarnpaal en ging ik door mijn knieën

Ademhaling onder controle, ademhaling! Dat ging makkelijk! De kramp in mijn buik verdween niet. Ik ontving de medaille en hing tegen een hek aan, Na een paar minuten vroeg mijn zus of het misschien verstandig was om naar de EHBO te gaan. Ja, dat was misschien wel handig. Dus liep ik naar de EHBO. Ik kreeg de mededeling dat ik te weinig gedronken had en het flesje wat ik in mijn handen geduwd kreeg na de medaille ontvangst moest ik opdrinken. Ik zei na het flesje dat het wel ging, ik wou Gabrielle zien finishen. Helaas werden we weg gestuurd uit het finish vak en werd ik bij de Kerk op het Canadaplein neergezet en kon ik Gabriella niet zien finishen! Na dit alles pakte we onze spullen weer, maakte we wat foto’s en gingen we weer naar huis.

We waren er klaar mee!

1 thought on “Start to run: Alkmaar cityrun by night 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.