Start to Run: De Marathon

 photo 1a9058de-e8bb-4950-9290-f2f72e4a6a18_zps81d4c138.jpg
Ken je die film de Marathon? Deze week voelde ik mij zo!

Na mijn duurloop van vorige week zaterdag liep ik twee dagen krom als een oud omaatje, ik had spierpijn en mijn benen wilde niet meer, maar na twee dagen rust ging het wel weer. En kon ik weer aan de slag

Maandag begon ik bij de fysio, ik had mijn mooie roze massagerol meegenomen en er werden nog wat oefeningen doorgenomen. Alles zag er goed uit en ik ben klaar om alleen de wijde wereld in te trekken, regelmatig nog mijn spierenlos maken met mijn Triggerpoint en mijn weefsel op mijn scheenbeen masseren en ik kan er vol tegen aan dat deed ik dus ook.

Dinsdag was er weer is training van de loopgroep en normaal zijn we met een stuk of 44 mensen, dit keer niet. We waren met een klein groepje en we hadden ook maar een trainer. We begonnen met loopscholing, snelle passen en korte afzetten op de grond waren op dat moment een begrip, dat ging nog goed.
Daarna kwam de core stability, ja daar ging het al mis, nee dat viel wel mee. Ik ben nooit erg stability geweest dus ik verloor soms mijn balans, maar de oefeningen gingen redelijk. Dat ging allemaal nog goed.

Daarna kwam de kern, meestal ben ik al aardig uitgeput als we naar de kern toegaan, ik moet het toch eens beter gaan verdelen, maar dat terzijde.
De kern bestond uit 200 snel 400 langzaam en 200 snel. Nou zaten er dit keer allemaal fanatieke snelle lopers in de groep. En al snel was iedereen halverwege de ronde en ik? Ik liep in mijn uppie door.

Toen iedereen aan zijn tweede rondje begon en ik halverwege mijn eerste zat moest ik ineens denken aan de Nederlandse film de Marathon, die man die de finish net niet haalt en als laatste loop? Dat was ik op dat moment, alleen ik haalde mijn finish wel, want ik ben gezond. Stiekem moest ik lachen. Tijdens de training hobbelde ik toch zo een 8 km bij elkaar waar ik weer heel tevreden mee was.

De rest van de week heb ik niet gelopen, ik ging vrijdag ochtend om 07:00 weg naar Spa voor een weekend weg, maar dat hebben jullie al kunnen lezen.

Deze week staat er een 12,50 km loop op de planning (die van afgelopen weekend) een klein loopje van ongeveer 5 kilometer misschien en de gevreesde 15 km staat ook nog op de planning.

Een volle week maar het komt goed….denk ik 😉

XoXo

1 thought on “Start to Run: De Marathon

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.