Start to Run: De Run2Day Vlinderloop

 photo Vlinderloop8-11-2014_zps7173fe31.jpg

Iedere tweede zaterdag van de maand vindt in Houten de RunDay vlinderloop plaats. Deze loop wordt georganiseerd door de Loopgroep Houten en dit keer deed ik mee.

De start was om 11.30 en omdat er geen voorinschrijving mogelijk was gingen wij er op tijd heen. Inschrijven kost EUR 3,- ben je lid van de loopgroep dan kost het niets, wil je een herinnering dan kost dat EUR 2,-. Dus voor een inschrijving ben je nooit meer dan EUR 5,- kwijt, daar kan je nog wel eens een loopje voor doen,

We starten om half 12 en ik liep mee met de 5,3 kilometer. Nou om half 12 spurten iedereen weg en ik ging mee.

0-1 km: Dit gaat goed, dit gaat lekker, ja ik ga wel iets te hard, misschien moet ik mijn tempo iets laten zakken.

1-2 km: auw mijn kuit, auw mijn kuit, de kramp schiet erin, ik stop een paar keer om te strechten maar iedere keer schiet de kramp terug in mijn kuit. Dit is niet goed, ik blijf lopen/stretchen, maar dit is niet wat ik had gehoopt. Ik weet waardoor het komt, ik heb te weinig gedronken, in mijn achterhoofd hoor ik vriendlief roepen dat ik genoeg had moeten drinken.

2-3 km: Ik kom mijn ouders tegen bij kilometerpunt 2,5 ik kan niet meer en loop als laatste van de groep (zoals gewoonlijk). Ik schreeuw dat ik kramp heb tegen mijn ouders en het liefst wil ik huilen en stoppen, maar ik ga door (iets met streber). Mijn zus richt haar telefoon op mij voor foto’s ik lach en steek mijn duimen op, maar daarna zucht ik, ook dat moment legt ze vast. Mijn pace is inmiddels flink afgezwakt, maar dat maakt mij geen hol uit. Ik wil hem nu alleen uitlopen al is het met kramp.

3-4 km. Ik loop helemaal alleen en ik vind dat eigenlijk heerlijk! Geen gehijg van mensen achter mij het is eigenlijk best wel lekker. De kramp zit nog steeds in mijn been maar wordt langzaam minder, Mensen lachen mij bemoedigd toe, dat zou ik ook doen dat ik als laatste loop.

4 – finish: Ik kom een van de mensen tegen die in mijn groep traint, kom op topper je bent goed bezig! Ik lach en ben blij dat ik hem tegen kom, anders was ik allang gestopt! Nog iets meer dan een kilometer kom op Linda, als ik de hefbrug opdraai weet ik dat ik er bijna ben. Ik zoek het nummer op van Taylor Swift met Shake it off en ga ervoor. Precies op 38:00 kom ik over de finish Ik baal als een stekker.

Na wat drinken en op adem gekomen  baal ik nog steeds als een stekker, 38 minuten! Dat liep ik met een blessure vorig jaar! En nu! Stiekem weet ik dat ik eigenlijk niet mag klagen. Ik heb namelijk na de Dam tot Dam weinig gedaan en dit was eigenlijk om te kijken hoe ik er voor stond en ik wist dat dat niet al te best was.

Goed 38 minuten, nog steeds ben ik er niet blij mee, maar we gaan ervoor! Op naar betere tijden!

XoXo

6 thoughts on “Start to Run: De Run2Day Vlinderloop

  1. Nina

    Goed hoor, ondanks alles heb je hem wel uitgelopen! En next time loop je hem vast sneller en anders niet, genieten en plezier is het belangrijkste!

    Reageren
  2. Esther van Gestel - van Biemen

    Toch goed dat je hebt doorgezet! Heb je vaker last van kramp? Magnesium zou dan kunnen helpen lees ik altijd. Tot gauw!

    Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.