Start to Run: Doelloos lopen

20140401-224803.jpg

Het was de week na de Dam tot Dam en dan moet ik altijd even in het ritme komen.

De eerste dagen na de Dam tot Dam had ik een beetje last van spierpijn. Maar ik voelde mij goed, veel beter dan vorig jaar! Dus dat was fijn. Omdat ik wat meer rust wou houden dan vorig jaar besloot ik woensdag pas te rennen en rustig te rennen.

Mijn zus wil weer beginnen met hardlopen en dus besloot ik met haar mee te lopen. Dat werd dus Evy les 1.
Les 1 in is in vergelijking met 16,1 km niet veel maar het was gewoon lekker. Ondertussen kletste ik veel met mijn zus. Ik liep in mijn nieuwe Asics shirt van de Damloop en wat een fijn shirt is het, ik voel een nieuwe favoriet aankomen!

De rest van de week liep ik eigenlijk niet hard.
Ik vind het rennen zonder doel best wel lastig. Ik ben opzoek naar een nieuw doel. De halve marathon lonkt nog steeds maar als ik daar aan denk dan komen de gedachtes in mijn hoofd. Kan ik dat wel? Wil ik wel weer zo veel trainen? Ik weet het niet. En (nog wel belangrijker) waar moet ik beginnen.

Daarnaast spoken er nog andere dingen in mijn hoofd: Wil ik eerst niet sneller worden? Lastig hoor al die vragen.

In een opwelling besloot ik zaterdag maar eerst de 5km te gaan onderhouden. Ik kocht de Evy 5km gevorden op mijn telefoon. Hiermee kan ik de winter wel even door. Ik heb even zitten spieken en doordeweeks loop je dan rond de 30 a 40 minuten. In het weekend loop je tussen de 50-70 minuten. Een mooie opbouw om de winter door te komen.

Daarnaast wil ik iedere dag even planken en squaten, ja dat roep ik met regelmaat maar ik wil het nu echt gaan volhouden.
En terwijl ik begon in mijn blogpost zonder doel heb ik tijdens het tikken toch langzaam een doel gevonden. We komen er wel!

Heb jij al nieuwe doelen gesteld of ben je al bezig met een doel?

XoXo

5 thoughts on “Start to Run: Doelloos lopen

 1. Nina

  Mooi doel om naar toe te werken! Op dit moment heb ik nog de halve marathon van Eindhoven in het vooruitzicht en de 7 Heuvelenloop. Daarna wil ik eerst ook gaan werken aan mijn snelheid, want ik ben nu nog een slakje… Mijn doel is om met de Groet uit Schoorl Run de 10km rond het uur te gaan lopen. Is de Groet uit Schoorl run niet iets voor jou?

  Reageren
 2. Lely

  Waarom word je niet lid van een goedkope sportschool? Het volgen van wat groepslessen kan zeer stimulerend werken, ik denk bijvoorbeeld aan bodypump. Het is gezellig, je leert er veel van, je ziet snel vooruitgang en doet zonder dat je het merk een boel squats! Ik denk echt dat dat je vooruit zou helpen in het hardlopen en in nog fitter worden in het algemeen.

  Reageren
  1. Linda Bericht auteur

   Omdat de goedkope sportschool bij ons niet zo heel groot is en tijdens de spits uren bijna alle apparaten bezet zijn. Verder hebben we best wel veel sportscholen in Houten maar die zijn allemaal vrij duur

   Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.