Start to Run – Loop door Houten

 photo Loop door Houten 2015_zpstzholbim.jpg
Jaaa het is 25 graden in Houten en wat ga je doen…inderdaad, je gaat de Loop door Houten lopen.

Vanuit mijn werk gooide ik een broodje naar binnen trok ik snel mijn kleren aan (het was duidelijk wat ik aantrok zo min mogelijk) en ging ik naar het Oude Dorp. Keurig kwamen mijn moeder (altijd trouwe supporter) en na de eerste te zien finshen van 2,5km liep ik richting startvak. Daar kwam ik al snel R. en M. tegen met kleine K. ook daar kreeg ik aanmoedigen van (ik kon alles gebruiken) en kwam ik een van mijn trainers tegen! Na zijn bemoedigde woorden was het toch echt tijd om te starten. Ik gaf mijn moeder een high 5 en begon te lopen.

Kilometer 1 ging soepel, ik ging (natuurlijk) te snel van start maar ik mocht niet klagen, ik liep lekker in de schaduw. Dit ging lekker!

Kilometer twee ging nog steeds soepel! Als ik door blijf lopen wordt het een nieuw record! Wel voel ik wat steken in mijn zij, negeren en doorlopen!

Tussen kilometerpunt 2 en 4 gebeurd er heel veel. Ik zie de ouders van vriendlief staan en begin te zwaaien ook zie ik ineens vriendlief staan met de camera ik pers er een glimlach uit (die er op de foto’s goed uit ziet. Het waterpunt komt op punt 2,5 ik neem wat water maar het bekertje zit super vol ik neem een paar slokken en giet de rest in mijn nek! Dat is lekker! Ik krijg last van de hitte en die verrotte kramp in mijn zij wordt steeds erger. Ik besluit een stukje te lopen (1 tip ga NOOIT NOOIT NOOIT lopen). De kramp trek iets weg, mijn rode tomatenhoofd die blijft. Er staan mensen met tuinslagen een regendouche te maken ik besluit er steeds een stukje doorheen te lopen dat is lekker, maar de hitte die blijft komen . Ik ren wandel tot kilometer punt 4 door.

Net na kilometer punt 4 kom ik een loopmaatje tegen van de loopgroep, ik heb het zwaar en ze ziet het ze klapt en roept dat het super goed gaat.

Nog 300 meter voor de finish besluit ik te lopen (altijd hetzelfde stuk waar ik ga lopen). Ik kom de hoofdtrainer tegen van de loopgroep kom op Linda lopen! Je bent er bijna net op dat moment komt ook nog eens een liedje in mijn oren waarbij ik het niet droog houd. Shit dit gaat niet goed! Ik glimlach naar de trainer en begin weer verder te hobbelen. Ik ben er bijna. Nu niet meer stoppen! Als ik vlakbij de finish ben doe ik mijn muziek uit en geniet ik! Ik zie allemaal mensen (helaas mis ik kleine K. M. het alarm was niet hard genoeg ;p). Ik hoor mijn naam en zie mijn moeder ik pers er een grotere glimlach uit en kom over de finish en druk gelijk mijn horloge weg. De man met de microfoon wil mij aanhouden om te praten maar ik geef hem een blik dat die weg moet gaan. Ik pak een flesje water aan en mijn medaille en ga opzoek naar mijn moeder.
Als ik op een muurtje zit gaat de telefoon, mijn zus appt of ik al over de finish ben en wat mijn tijd is. O ja, wat is eigenlijk mijn tijd? Op mijn horloge klok heb ik 37.06 gelopen. En daar ben ik zeer blij mee! Dat was mijn geschatte tijd! Super!

Mijn moeder zet mij met de fiets thuis af (omdat ik lekker aan het trillen was toen ik over de finish was) daar eet ik eerst een pizza voordat ik mijzelf ga opfrissen en slapen.

Al met al ben ik super tevreden met mijn run! Het enige nadeel ik blijf rond de 37 minuten zitten en dat wil ik veranderen!
Op naar het volgende doel!

XoXo

2 thoughts on “Start to Run – Loop door Houten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.