Start to Run: Loop door Houten

 photo Blog2_zpsycygpddi.jpg
Afgelopen vrijdag was het weer zo ver! Het was de tweede vrijdag van juni en dat betekend de Loop door Houten.

Dit jaar deed ik de loop door Houten voor de vierde keer mee. Dat betekend dat ik nu al vier jaar hardloop. Handig op te weten. Maar oke, laten we bij het begin beginnen.

Ik kwam thuis van mijn werk en mijn vriend had pannenkoeken warm gemaakt, dit jaar zou hij ook mee lopen en hij vond dat die koolhydraten moest stapelen. Ja het is een vijf kilometer wedstrijd maar goed, geen probleem ik eet wel mee.

Na het eten was het tijd om omkleden en naar mijn ouders te gaan, want daar lagen de shirts. Dit jaar had ik en shirt van mijn vaders zaak aan en die was redelijk opvallend. Op naar de start, als ik eenmaal in het startvak sta probeer ik een soort focus te krijgen, maar dit keer lukte dat niet, na ja, dan maar zonder focus. De start ging en ik liep weg.

Ik merkte al dat ik niet lekker in mijn ritme kwam, mijn ademhaling ging moeilijk en het was benauwd. De eerste anderhalve kilometer was de route hetzelfde als voorgaande jaren, langs het bejaardentehuis (leuk als je een shirt aan heb van een uitvaartverzorging), de brug over en richting Castellum, dit jaar was dat een nieuw stuk we gingen namelijk door castellum en daar woon ik!

Bij Castellum was het natuurlijk extra leuk ik kwam allemaal bekende tegen en liep dat stuk ook continu te lachen. Daarna liepen we weer verder, nu hebben we in Houten nogal wat bruggen en we liepen richting zo een brug, ik loop hem redelijk vaak maar dat is meestal aan het begin van mijn training. Niet aan het einde, toen ik zag dat we richting die brug liepen, zakte de moed mij in mijn (hardloop)schoenen, shit moeten we ook nog die brug op?!? Ik was kapot en kon eigenlijk niet meer! Ik zag mijn gemiddelde tijd omhoog lopen en begon te denken, niet boven de 7 minuten gemiddeld, niet boven de 7 minuten! Gelukkig gingen we voor de brug linksaf en liepen we langs de brug. Bij het 4km punt moesten we nog een flinke tunnel onder door maar die had ik redelijk onder controle. Dan nog verder op een net nieuw aangelegd fietspad (wat loop dat fijn).

Al vier jaar staat mijn moeder bij hetzelfde punt te wachten, ik deed mijn oortjes uit de laatste 300 meter en hoorde al snel gejuich en geklapt. Daarna hoorde ik mijn naam, ik zette een eindsprint in en kwam over de finish. Daar werd ik aangehouden door de presentator, ik had nummer 5 op mijn bordje staan en hij vroeg of ik de vijfde inschrijver was. Ik lachte en zei ja, na een kort (on)diep interview liet die mij gaan en kon ik mijn supporters voegen. Daar wachtte ik en niet veel later kwam mijn vader en mijn zus over de finish.

De uitslag liet niet snel op zich wachten en voor het eerst, voor het eerst sinds 4 jaar heb ik een tijd onder de 35 minuten gelopen bij deze loop! Namelijk 33,46, toen ik over de finish kwam was ik licht teleurgesteld, 33 minuten, later kon ik het weer relativeren. En mijn vriend? Mijn vriend was met 26,56 seconden binnen. Heel goed van hem en ik ben trots op hem, het nadeel hiervan: Ik krijg dit nog heel lang te horen!

Op naar de volgende wedstrijd, er staat niet zo snel meer iets op de planning het enige wat er nu nog op de planning staat is mijn halve marathon! Nog 17 en een halve week, als ik er aan denk krijg ik de kriebels! Maar het komt goed!

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.