Start to Run: Loop Door Houten

20140401-224803.jpgAfgelopen zaterdag was het jaarlijkse loop van ons dorp namelijk de Loop door Houten en hij liep anders dan gepland, nou ja gepland.

Normaal als ik een wedstrijd heb dan ben ik super zenuwachtig en alles, maar ik twijfelde begin deze maand of ik mee moest doen met deze race en dat had wat redenen mee, afgelopen week twijfelde ik ook en zelfs zaterdags toen de race was twijfelde ik nog. Uiteindelijk liep ik en had ik er super veel plezier in.

Ik stond zaterdagochtend al met een hmmm humeur op, ik was niet vrolijk en had geen zin in de loop, dat bleef eigenlijk de hele dag zo tot een uurtje of 17.00. Toen gingen we eten, we moesten vroeg eten want om kwart over 7 startte de loop. Ik kleedde mij om, liep naar mijn zus die mijn knie in tapte (ja ik had er nog steeds last van), nam een pijnstiller (ja ik weet het niet goed) en ging richting het Oude dorp waar de start plaats zou vinden.

Rond 7 uur ging ik naar de start en niet veel later kwam mijn zus daar ook al aan, maar waar was mijn vader? Nog geen 3 minuten voor de start stond mijn vader ineens naast ons, gelukkig hij was er en kon meelopen en met zijn drieรซn gingen we starten.

Mijn zus waren we al snel kwijt, ze was iets langzamer dan ons en ik liep nog een tijdje met mijn vader, ook die raakte ik snel kwijt, ik had tot ongeveer 2 km niet een lekker tempo ik kreeg mijn ritme niet te pakken en ik kreeg ook nog eens gigantisch kramp in mijn middenrif, wat the ***** is dit? Dit heb ik nog nooit gehad, ja toen ik in het begin trainde maar verder nog nooit!

Na 2,5 km kwam er een waterpunt ik nam mijn bekertje water aan en dronk er een paar slokken uit, omdat ik niet kan rennen met beker moest ik dit lopend doen, en die verdomde kramp die ging ook niet weg, mijn vader kwam naast mij wandelen, ik verging van de pijn mijn vader hielp mij met de kramp (altijd handig een EHBO’er die naast je loop). De kramp verdween en ik kon weer verder. Ik moest door, ik was er bijna en na 3 km pakte ik het weer op en kwam ik in een goed ritme.

Op het vier kilometer punt hoorde ik ineens mijn naam, S. stond daar samen met haar moeder ik kon niet anders doen dan juichen, zwaaien en lachen, ik was er bijna, ik had een lekker ritme en mijn muziek was perfect.

IMG_20140615_111150

Ik kwam door de laatste straat en zette love runs out op van One Republic. Voor mij liep een vrouw en ik dacht (ja inderdaad dacht) die nog wel even in te kunnen halen maar helaas zette zij ook een sprintje in, ik moest het afleggen en liet de vrouw voor mij gaan. Ik zag vriendlief, mijn moeder en S. Ik moest het halen en begon weer hard te lachen en te juichen. Ik was er! Yes I did it! Ik kreeg mijn medaille, mijn flesje water en een zweetbandje van de loop door Houten. Liep naar vriendlief en was blij heel blij.

Mijn tijd? Ik deed er 35,39 over, geen pr, maar ik ben er trots op, ik was niet de snelste, maar je loop voor jezelf en dat deed ik! En genieten van het lopen is volgens mij net zo belangrijk, nee eigenlijk is genieten van het lopen het belangrijkste wat er is!

XoXo

4 thoughts on “Start to Run: Loop Door Houten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.