Start to Run: Marathon van Leiden

 photo Onlangs bijgewerkt_zpsckzkpyhy.jpg
Afgelopen zondag was de marathon van Leiden, danzij Just Keep Running had ik een startbewijs gewonnen en daar stond ik dus. Vorige week zei ik nog lijden in Leiden maar dat werd het niet!

Nou ja, ik stond er niet zo snel, eerst gingen vriendlief en ik naar Corpus. Kijken hoe het menselijk lichaam werkt. Daarna vertrokken we naar Leiden.
We hadden redelijk snel een parkeerplaats gevonden, deze was rond het 21km punt van de halve marathon.
We liepen richting de Garenmarkt toen ik de weg over wou steken via de loopbrug hoorde ik ineens keihard LINDAAAAAA. Ik keek om en zag Annemerel voorbij rennen. Ik kon nog net GO Annemerel roepen!!

We hadden het startnummer opgehaald en gingen even eten bij de Subway, daar maakte ik mij klaar voor de 10 km en werd super zenuwachtig. In mijn hoofd had ik een doel gesteld en dat was onder de 1.10 maar dan moest ik een pace houden van onder de 7 minuten per kilometer, iets wat mij nog nooit gelukt was dus de uitdaging was groot, misschien te groot? Ik stelde mijn doel bij in plezierig lopen. Ik nam afscheid van mijn vriend en ging naar het startvak.

Daar stond ik dan, alleen, niemand die ik kon in de buurt (achteraf liep de JKR crew achter mij, maar die had ik niet gezien). Het startschot ging en niet veel later was ik aan de beurt, mijn vriend had gezegt dat ik links moest lopen en al snel zag ik hem (toch wel fijn zo een lange man als vriend). En toen was de weg open.

De eerste kilometers gingen super soepel, de pasce is voor mijn doen laag, tot en met kilometer 5 komt mijn pace niet boven de 7 minuten per kilometer, dat is goed, maar steeds denk ik, er komt nog verval aan, de drinkpost neem ik soepel ik neem wat drinken en het is roze en smaakte naar Ranja. Lekker, ook neem ik een spons aan. Als ik er naar kijk zie ik dat het een lopend mannetje is, ik hou het sponsmannetje vast en dep af en toe mijn voorhoofd, nek en polsen ermee. Ik heb bij kilometer 3 al een haas gevonden en die hou ik vast.

Tussen kilometer 5 en 7 wordt ik ingehaald door iemand die een bekend gezicht heeft. Het blijk een mevrouw te zijn die ook in Alkmaar heeft gelopen en op dezelfde camping sliep als ik, ik probeer een sprintje te trekken en kom dichterbij, ik tik er aan en roep Alkmaar, van de indoorcamping, we lachen wat en ik zak weer af, inmiddels ben ik mijn vertrouwde haas kwijt.

Op kilometer 7,5 is een tweede drankenpost ik neem een bekertje water en weer wat van die lekkere ranja (wat Born sportdrank blijkt te zijn). Mijn sponsmannetje doop ik in het bekertje water, op naar de laatste 2,5 kilometer! Ik hoor ineens naast mij Linda, gaat het goed? Het is Marleen van JustKeepRunning, ik zeg hey! Het gaat super, ik durf het niet hard op te zeggen maar ik denk een PR. Marleen loopt met de hele crew en als ik kijk zie ik inderdaad Josianne, Maaike en Koen. Ik zeg hey! En ze lopen verder door, ik probeer nog aan te haken, maar het gaat te snel.

Vanaf kilometer 8 krijg ik het zwaar, ik word ook wat kortademig, wat is dit? Voor het eerst tijdens deze run hoor ik ook mijn eigen muziek (Britney Spears met Work it). Ik besef mij dat ook en ik vertraag, ik zie mijn pace oplopen (hij stond op 6.45). Nee Lin, dit mag niet en ik probeer nog wat te lopen, kilometer 8 tot 9 wordt ook mijn langzaamste kilometer, nog mag ik niet klagen want het is een pace van 7,28.

Ik zie het bordje 9 kilometer, oke Linda, gas erop en ga weer rennen, ik ben moe! Als ik het bordje zie met nog 500 meter weet ik dat ik er bijna ben, ineens hoor ik weer mijn naam, het is vriendlief! Ik schreeuw (of zeg of hijg, noem het maar) sub 1.10!!! Hij snapt mij niet.
Ik wandel een klein stukje maar er zijn zoveel mensen ik moet wel rennen, ik ren de finish over en zet mijn horloge stil. Ik neem mijn medaille in ontvangst en bel mijn vriend! Rond 1.10 dat weet ik.

Inmiddels ontvang ik het smsje wat je kon instellen om mensen op de hoogte te stellen. Ik had mijn vriend, mijn moeder en mijzelf geselecteerd. Ik kijk op mijn telefoon:

Leiden Martahon:
Linda de klijn heeft de Finish gepasserd om 15.49
Race tijd: 01:09:14
tempo: 06:56 min/km

Staat dat er echt? 01:09:14!!! Ik kopieer het smsje en gooi het in de groepsapp, daarna app ik Gabriella dat ik niet meer zal zeuren (ik zal geen lijden in Leiden meer zeggen). Ik zie mijn vriend voorbij komen en geef hem een kus, daarna loop ik verder uit in het uitloopvak, ondertussen belt mijn moeder, ze kon er niet zijn en belt daarom even, ondertussen maak ik even snel een selfie in de chaos, ik trek mijn regenjasje aan en loop met mijn vriend richting de auto.

Voordat we de auto in gaan duiken we een kleine snoepwinkel in, de winkel verkoopt Amerikaans snoep en ik kies wat dingentjes uit, als een kind gelukkig. Als we onderweg naar huis zijn belt mijn zus, die in Nijmegen had gelopen. Hebben jullie zin in sushi? Nou en of en na een warme douche plof ik bij mijn zus thuis in de stoel en eten we ons vol aan de overvolle plaat sushi.

Leiden je was geweldig! Just keep Running bedankt voor het startnummer!

XoXo

 

6 thoughts on “Start to Run: Marathon van Leiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.