Start to Run: Meer rennen minder crossfit

Deze week was een keertje anders dan anders!

Mijn week begon zoals iedere maandag met een rondje crossfit. Ik merk dat ik steeds meer zin heb om naar crossfit te gaan op maandag, het start lekker je week en ik voel mij er beter door! De workout was super pittig met FrontSquat Push ups en Russian Twist. Het was zwaar maar wel lekker!

Dinsdag fietste ik naar mijn werk even mijn spierpijn eruit fietsen, dat is altijd wel lekker! Op de terugweg was ik nog blijer dat ik was wezen fietsen want door een groot ongeluk stond de hele weg vast! Ik hoorde dat mensen twee uur hebben gedaan over een stukje waar je normaal 30 minuten over doet!

 photo IMG_2184_zpsiltuszac.jpg

Woensdag was ik vrij en nadat ik na de tandarts en de schoonheidsspecialist was geweest was het tijd voor mijn “duurloop” die ik had uitgesteld. Op de planning stond 7km, het weer was heerlijk en ik besloot dat het tijd was om mijn camelbag te testen en de Powerbar snoepjes die al tijden in mijn kast lagen. Het is namelijk handit om te weten hoe mijn buik hierop reageert tijdens de halve marathon.
Het weertje wat heerlijk en ik liep weer eens een rondje langs het kanaal. Na iedere 2 km nam ik een snoepje. En eigenlijk ging het heerlijk, na 7km kwam ik ook thuis en dacht ik ja dit was lekker!

Donderdag en vrijdag fietste ik gewoon naar mijn werk en daarna deed ik weinig. Ik moest eigenlijk mijn schema maken voor de halve marathon (iets met uitsteldrang kom ik op terug).

Zaterdag was het super lekker weer en besloten we om even naar de decathlon te rijden, daar kocht ik wat spulletjes om mij voor te bereiden op de marathon (ik hou echt van de decathlon mensen, de hardloopspullen zijn er goedkoop en zitten goed).

 photo IMG_2215_zpsa59nxyz4.jpg

Zondag was het toch echt tijd om te gaan lopen en dit keer stond er weer een duurloopje op de planning, dit maal 8 km.
Bij de eerste kilometer voelde ik het al, mijn kuiten deden zeer en ik kon gewoon niet in het ritme komen. Daarnaast was mijn hartslag super hoog en mijn ademhaling was ook niet over om naar huis te schrijven.  Wat was er aan de hand? Kwam dit omdat ik zondag al langer had gelopen? Wat is dit?!? Des te verder ik liep des te gefrustreerder ik werd! Waarom kan ik niet gewoon lekker lopen zoals vorige week? Waarom waren mijn benen zo zwaar? Ik besloot mijn rondje in te korten.
Terwijl ik langzaam richting huis liep zakte mijn zelfvertrouwen tot ver onder de grond. Als ik nu al moeite had met 8, dan wordt de 10 tijdens de Rotterdam Marathon helemaal niets om maar te zwijgen over de halve marathon. En zo kwam ik thuis.

Na een warme douche was mijn vertrouwen iets omhoog gekropen, maar de twijfels zijn er nog steeds! Maar ik weet dat dit allemaal goed komt! Deze week een nieuwe week en dan ga ik knallen!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.