Start to Run: Rust

 photo 1a9058de-e8bb-4950-9290-f2f72e4a6a18_zps81d4c138.jpgDat is super eigenwijs ben, dat is niets nieuws, maar dit keer volgde ik toch maar de wijze raad op van verschillende mede-runners.

Dat ik last van mijn knie heb, is niets nieuws. Dat ik niet verstandig ben door te gaan hardlopen, ook dat is niet nieuws. Maar dat ik dit keer (onbewust) het advies van mederunners opvolgde, dat is wel iets nieuws.

Toen ik vorige week dinsdag weer een hardlooptraining had en deze weer niet lekker ging, werd ik apart genomen en kreeg ik te horen dat het echt nodig was om rust te nemen want anders ging het allemaal veel langer duren dat nodig was. Oke dacht ik nog, maar ik ging wel door.

Woensdag ging ik naar de fysio en naar een flinke workout moest ik nog even 15 minuten op de loopband: Na 10 minuten kon ik niet meer het was warm en ik kon niet meer, daarnaast was het vooruitzicht naar de zon wel heel erg lekker, dus koos ik ervoor om na 10 minuten van de band af te springen en naar huis te gaan.

De rest van de week kwam ik eigenlijk niet aan lopen toe. De warmte sloeg mij toe, aangezien ik zondag een extreem lange interval zou gaan doen en ik totaal niet in mijn hum was doordat ik normaal niet drink en zaterdag 1 glas champagne dronk, moest ik daar van herstellen ;-). Nee grapje, ik had gewoon niet mijn dag en geen zin om iets te doen. Dan weet ik van mezelf dat ik beter niet kan gaan hardlopen want gaat het niet lukken.

Afgelopen maandag mocht ik weer naar de fysio en dit keer rende ik een kwartier zonder pijn en dergelijke, ook zijn al mijn spieren weer bijna op lengte, dus het gaat de goede kant op!

Over twee maanden is de Dam tot Dam,  het wordt een race tegen de klok maar we gaan er gewoon voor! Als ik vanaf nu iedere week met een dikke 5 a 10 minuten opbouw dan hoop ik het te redden, tenminste tot de 15 km!

Het wordt krap maar we gaan ervoor!!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.