Start to Run: Still on track?

 photo Pictures4_zpsg5cer2em.jpg
Het was deze week een beetje spannend. Zag ik de Dam tot Dam ineens mijn neus voorbijgaan?

Dinsdag stond er weer een 7km race op de planning, iets wat qua afstand niet meer moeilijk is. Mijn buurvrouw/vriendin besloot mee te gaan, flink lachen onderweg en zingend (ja dat kunnen wij liepen we ons rondje. Na 3,5 km deed ineens mijn knieholte ineens zeer, wat is dit? Lopend en hinkend en rennend liepen we naar huis. Shit dit was niet de bedoeling. Maar ik liep mijn ronde wel af.

Woensdag liep ik als een bejaarde door het huis, het leek wel alsof mijn spier in mijn knieholte te kort was geworden. En met Google werd het niet beter! Ik las van alles over gescheurde enkelbanden en alles! Daar had ik niet voor getekend! Dat wil ik niet! Ik moet die Dam tot Dam lopen!

Donderdag liep ik niet. Wel plande ik een afspraak in bij de fysio. Gelukkig kon ik daar al vrijdag terecht!! De pijn in mijn knieholte was wel aanzienlijk minder, dat heb ik nou altijd! Heb ik een afspraak is het ineens een stuk minder.

Vrijdag ging ik naar de fysio en je weet dat je daar te vaak komt als de fysio je naam al afkort naar Lin. Na het checken bleek mijn gevoel van woensdag gelijk, mijn spier is te kort. Na wat massage en wat oefeningen kwam de vraag. Mag ik het weekend 14 km lopen? Nee ik mocht niet de geplande 14 lopen maar ik mocht wel intervallen met 5 minuten rennen en 2 minuten wandelen.

Zaterdag stond ik vroeg op en trok ik gelijk mijn hardloopkleren aan. Tijd om te rennen! Ik stelde mijn horloge in en begon met rennen! In het begin dacht ik hmm mijn knieholte maar al snel trok het weg en ging ik als een speer! Het nadeel van interval (voor mij) ik wil meer, als ik na 5 minuten weet dat ik meer kan. Ik baal stiekem altijd van het wandelen en ik weet dat het helemaal niet erg is om te wandelen! Maar ik vind het niet leuk! Wat ik wel leuk vond is dat ik voor het eerst een shortje aan had! Ik heb nogal een complex met mijn bovenbenen. Ze zijn namelijk aardig stevig. Ik kijk ze ongeveer smaller! Maar ik had een shortje aan! Dat was een flinke overwinning op mijzelf! Daarnaast rende ik (in het shortje) iets minder als 4 km, maar het waren vier heerlijke kilometers!

Zondag was weer een rustdag. Ik las de Runner’s world en genoot verder van het mooie weer en maakte mij klaar voor een nieuwe week! Let’s do this!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.