Start to Run: taperen

 photo Blog_zpsyorlup77.jpg
De laatste week voor We Run Amsterdam was ingegaan! En het was tijd voor taperen!

De laatste week stond voor rust. Op dinsdag liep ik de 5 km testloop van de Loopgroep.
De 5 km testloop wordt in mei uitgevoerd en in juni. Mei is je begin. Juni is het eind, hoe sta je ervoor.

De testloop was in de omgeving van het kanaal en na een flinke warming-up gingen we van start. Ik moest hem van mijn trainster in mijn eigen tempo lopen. Dat ging dus niet. Ik sprintte weg! Helaas kwam ik mijzelf al vlot tegen. Ik liep enige tijd met een loopmaatje op, maar zei opgegeven moment ga maar door. Ik moest inhouden.
Al snel liep ik achteraan en hoe wel ik dat normaal verschrikkelijk vind had ik nu zoiets van ik vind het prima!
Na 4 km had ik het stiekem wel gehad, maar ik wou niet stoppen! Ik wil geen DNF voor mijn naam hebben! Ik ga ervoor! En zo liep ik de laatste kilometer door. Bij de laatste bocht zag ik alle loopmaatjes van de groep staan. En op een of andere manier gaf mij dat heel veel energie! Ik begon te rennen, een van de trainers rende mij tegemoet je bent er bijna, geniet van het publiek. Ik kon niet genieten, ik was allang blij dat ik de finishlijn zag!
Ik had te veel gegeven aan het begin en daarom mijn krachten een beetje verspeeld! Daarnaast mocht ik niet all in gaan en in het begin heb ik dat ook gedaan….oeps.
Mijn eindtijd was 37 minuten en een beetje. Ik ben de redelijk tevreden mee!

Woendag voelde ik gelijk dat ik te veel had gegeven, pijn in mijn benen niet normaal.
Ik ben maar verstandig geweest en heb besloten de rest van de week rust te houden en mij voor te bereiden op zaterdag (klik hier voor het WeRunAmsterdam verslag)!

De enige sportactiviteit die ik heb gedaan wat met hardlopen te maken heeft is mijn ingeschreven voor de Loop door Houten. De plaatstelijke en gezellige loop hier in het dorp! Die is in juni! En ook daar heb ik zin in!

XoXo

2 thoughts on “Start to Run: taperen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.