Start to Run: Top weekje

 photo Pictures13_zpsgii82cdk.jpg
Vandaag weer een nieuwe start to run! Had ik vorige week een slechte week ging die deze week top!!!

De week begon op maandag (wat logisch is) ik fietste naar mijn werk en weer terug, zo 22 km weer in de pocket! In de avond stond er een lesje crossfit op de planning. Op de planning stond het oefenen van handstands. Goed, ik heb dus nog nooit een handstand gekunt dus dit was al lachen op zich! Hoe ga ik mij hier uit redden? Nou niet, ik stond aan het eind van de avond op mijn kop. Weliswaar met mijn gezicht naar de muur maar het begin is er!

Dinsdag fietste ik ook naar mijn werk, had ik wat last van mijn kuiten maar verder mocht ik niet klagen. Er stond een afspraak bij de DIetiste op de planning. Waar ik dus meestal lopend heen ga! Ik liep op een lekker flink tempo een blokje om, had mijn afspraak bij de dietiste en liep terug. Ik kwam thuis aan en keek op mijn horloge. WAT?? Een gemiddeld tempo van 6.31 per kilometer! Dat is snel!!! Super blij natuurlijk want dit tempo had ik nog nooit gehaald! Langzaam komt alles op zijn plek!

Woensdag was ik vrij en behalve wat dingen lopen op de dag deed ik verder qua sport eigenlijk weinig totdat we gingen crossfitten op de planning stond de WOD met de naam Bear complex. Oke ik ben benieuwd! We zullen zien! Nou ik heb tijdens de training alles gezien! Bear Complex is namelijk de ultieme test voor cardio en kracht. Die echte flinke mannen tijdens de crossfit die doen de Bear complex gewoon met hun eigen lichaamsgewicht op de bar. Nou ik was blij met 20 kilo en dat is bij lange na niet mijn lichaamsgewicht.
Bij de ene laatste ronde was ik echt op!! Het laatste stukje deed ik dan ook echt op doorzettingsvermogen. Man ik was kapot!

Donderdag stond ik op en toen zaten mijn schouders lekker strak. Heel fijn zo een flinke krachttraining! Ik fietste naar mijn werk en ging wat eerder naar huis! Thuis lag de Runner’s World op de mat en mijn vader en zus stonden er in! Als trots zusje moest ik dat even lezen! Verder stond er een flinke interval op de planning. Maar omdat ik na het eten al op de bank aan het slapen was sloeg ik deze over. Tenslotte is rust ook trainen!

Vrijdag stond er sowieso een rustdag op de planning.

Zaterdag was het super mooi weer, ik besloot (op advies van vriendlief) mijn laatste duurloop te lopen. Ik vulde mijn rugzak met water, pakte snoepjes in en pakte mijn iPod Shuffle. Ik had mijn nieuwe tight aan van Kalenji, die heeft een zakje aan de zijkant waar je je telefoon in kan doen. Ik deed daar mijn shuffle in en mijn snoepjes. En ging op weg naar de 10km. Er was een flink windje maar toen ik eenmaal bij het kanaal was kreeg ik de wind in de rug en ging het eigenlijk wel heel soepel. Ik deelde mijn loop op in blokken van 2km en dat ging eigenlijk wel heel erg lekker! Na ruim 1 uur (want ik liep lekker rustig) kwam ik terug en voelde ik mij super! Dit was lekker! Ik kwam thuis en de deur zat op slot. Oke poging 2 naar mijn ouders. Ook niet thuis. Ik belde iedereen, mijn zus, vader, moeder en vriendlief maar niemand nam op. Dan maar een appje in de familieapp en terug naar huis. Al snel belde vriendlief hij was met 10 minuten thuis. Gelukkig was het mooi weer en kon ik eventjes lekker in de tuin bijkomen. Zo kwam er toch een dipje in mijn super loopje, maar dat geef niet. Ik voelde mij ondanks alles nog steeds onoverwinnelijk!

En nu de laatste weken voor Rotterdam. Ik heb nog 5 lopen in de planning staan, 2 interval, 2 tempo en 1 wat langere rustige loop. Geen 10 km meer. Ik ben na mijn loop van afgelopen zaterdag er zeker van dat het mij gaat lukken! Mijn zelfvertrouwen is stukken beter en dit gaat helemaal goed komen!!! Ik heb er zin in!!

XoXo

P.S. doe je al mee met de winactie? Je kan een slingergrip winnen perfect voor de hardloopselfies!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.