Start to run: weg gekkigheid

 photo Pictures1_zps6buxepsc.jpg
Na de te gekke week waarin ik maar liefst 2 wedstrijden liep schreeuwde mijn lichaam om rust en regelmaat qua trainen

Ik vind wedstrijden lopen super leuk, laten we dat voorop stellen. Maar na een warme sessie bij de EHBO en een te gave en warme Wings for Life, was het tijd voor een beetje normale trainingen, tenslotte staat Leiden ook alweer bijna voor de deur!

Maandag besloot ik Crossfit te cancelen. Ik was moe na twee wedstrijden, tenslotte is het super lekker weer en ik had wel wat rust verdient. Wel ging ik fietsend naar mijn werk zodat ik alles er een beetje uit zou lopen.

Dinsdag ging ik hardlopen 5km, samen met vriendlief. Huh? Linda is je vriend ineens hardloper geworden? Nee, vriendlief gaat mee doen aan de Loop door Houten al weken zegt die: Ik ga 4km bij je lopen en de laatste kilometer ga ik het verschil maken. Van mijn moeder kregen we de startnummers en vriendlief wou wel is even weten hoe ver 5 km nou was. Het loopje ging lekker. Vriendlief liep hem soepel, ik iets minder. Ik ben bang dat hij toch echt die laatste kilomter het verschil gaat maken. En dat is niet voordelig voor mij, maar dat maakt niet uit, als we maar plezier hebben.

Woensdag was crossfitdag! Voor mijn gevoel leek het eeuwen geleden dat ik voor het laatst in de box was. Maar het was “maar” 1 week. De Strength bestond uit Floorpresses, best pittig, helaas had ik te weinig gewicht op mijn bar, dus dat kreeg ik te horen.
De WOD Was daarintegen wel pittig, overhead squats, Handstand pushups en Kettebelswings. Dit moest eerst 21 keer, gevolgd door 15 keer en tenslotte nog 9 keer. Door de warmte was de workout een stuk zwaarder. Maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Voldaan ging ik naar huis.

Donderdag had ik de hele dag zin om hard te lopen, tot ik thuis was, toen was de zin ineens verdwenen. Toch trok ik mijn schoenen aan en ging ik op pad, de loop was voor korte duur na 1,31 stopte ik ermee omdat ik last kreeg van mijn schenen, toch maar weer even de magnesium en de compressiesokken er bij gaan pakken.

Vrijdag en zaterdag deed ik weinig aan lopen, wel kocht ik zaterdag nieuwe loopschoenen (binnenkort meer of als je mijn Instagram had gezien dan weet je al meer.

Zondag stond er een loopje in de planning, maar dat loopje ging ook helemaal niet, teleurgesteld kwam ik thuis omdat het allemaal niet ging en ging ik op zoek naar oplossingen.

Deze week was niet best en aankomende week loop ik de 10km van Leiden! Ik heb hem voor mijzelf maar omgedoopt tot de Lijden in Leiden 10km. Stiekem hoop ik op een PR (Rond de 1.10 zou leuk zijn) maar we gaan er maar niet van uit!

Op naar Leiden!!

XoXo

2 thoughts on “Start to run: weg gekkigheid

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.