Start to Run: Where is the motivation

 photo 1a9058de-e8bb-4950-9290-f2f72e4a6a18_zps81d4c138.jpg

Met nog 5 weken te gaan komt de Dam tot Dam met rasse schreden dichterbij. En mijn rennerslust is met rasse schreden verdwenen.

Toen ik mijn blessure had kon ik niet wachten om te rennen, nu ik van de fysio weer voluit mag gaan is mijn motivatie verdwenen. Ik heb geen zin, ben moe en verzin iedere keer wel weer een ander excuus om niet te trainen.

Ik heb even moeite om de knop naar lopen te vinden, ik loop wel bij de fysio, maar vorige week lukte er een loopje niet en dan laat ik gelijk mijn hoofd hangen.

We kunnen wel stellen dat ik Dam tot Dam een hele zware opgave gaat worden. Maar ik ga het toch doen. Als ik het niet haal heb ik het in ieder geval geprobeerd.

Wel doe ik iedere dag braaf mijn buikspieren en beenspieren, wat resulteert tot spierpijn.

Goed nu is het tijd voor een plan van aanpak wat ga ik nu doen? Met nog 5 weken te gaan wordt het een strakke planning maar we gaan ervoor en zo gaat die eruit zien:

Iedere dag mijn buikspieren/beenspieren kwartier, wat is een kwartiertje je doet het gewoon voor het slapen.
Iedere dinsdag de looptraining van de loopgroep. Geen excuses meer gewoon knallen die handel!
Iedere donderdag gewoon stuk rennen of farthlek. We gaan er gewoon voor!
Ieder weekend gaan we intervallen en we verlengen deze interval met 2,5 km per keer, verantwoord nee (je mag maar met 10% verhogen, maar nood breek wet) dat betekend dat ik deze week ga intervallen tot 10 km, volgende week tot de 12,5 en die week daarop tot de 15 km.
Daarnaast de fysio, ik vraag toch aan de fysio of die mij wilt blijven behandelen tot september voorbij is. Want ik wil gewoon, nee ik moet gewoon die dam tot dam halen.

Het wordt heavy, het wordt heeeeeeeeeel heavy, maar we gaan dit gewoon doen!

XoXo

6 thoughts on “Start to Run: Where is the motivation

  1. Saskia

    Ooohhh je kunt het!!! Hier ook weinig motivatie, het is ook te benauwd om te lopen vind ik! Hier 13 september de colorrun… Is maar 5km, maar toch….

    Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.