Stox energiesocks

 photo IMG_9604-001_zps8rpxjt0x.jpg
Enige tijd geleden kreeg ik de compressiesokken van Stoxx opgestuurd om te testen en vandaag mijn verslag.

Wat zijn compressiesokken?
Compressiesokken zijn sokken die heel strak zitten, ken je die steunkousen die je oma vroeger droeg? Nou daarmee kan je het vergelijken. Met het verschil dat compressiesokken niet zo vleeskleurig zijn (gelukkig). Compressiesokken zorgen ervoor dat afvalstoffen makkelijk worden afgevoerd en ze zorgen dat er minder trillingen zijn op de onderbeenspieren. Compressiesokken kunnen ervoor zorgen dat je minder moeie benen krijg bij het lopen

Waarom compressiesokken?
Compressiesokken kun je gebruiken in verband met bijvoorbeeld Shin Splits. Doordat er minder trillingen onstaan worden de schenen en kuiten minder gevoelig. Zelf heb ik mijn compressiesokken niet aan tijdens het lopen, soms heb ik ineens last van mijn schenen (vooral na het lopen), meestal houd het in toch te veel gedaan of te veel op hakken gelopen. Ik kreeg online toen de tip om gewoon 1 dagje je compressiesokken aan te doen, bij mij verdween daardoor redelijk vlot de pijn op mijn schenen, ze waren nog wel gevoelig.
 photo IMG_9607-001_zpstzeu5svx.jpg
Hoe zijn de Stox compressiesokken?
De Stox compressiesokken geven minder compressie dan bijvoorbeeld de Herzog sokken en dat is niet erg als je niet te veel compressie wilt. Verder vind ik de kleur (het uiterlijk moet ook beoordeeld worden) niet heel leuk want het is donkerblauw met roze, zwart met roze is toch een stuk leuker 🙂 (mijn mening). Het matriaal is wel heerlijk zacht, dit is wel zo fijn!

Vind ik het fijn om er mee te lopen?
Eerlijkheid nee! Ik vind het verschrikkelijk! Maar sowieso loop ik niet graag met compressiesokken. De sokken zitten naar mijn gevoel te strak om mijn kuiten en tijdens het lopen krijg ik daar kramp van. Na het lopen vind ik de Stox kousen ontzettend lekker zitten! Voor herstellen vind ik ze dus wel ontzettend fijn!

De Stox kousen hebben een leuke prijs als je compressiesokken wilt proberen, de sokken kosten namelijk EUR 34,95. De meeste sokken zijn aanzienlijk duurder.

Ik ben redelijk tevreden met de compressiesokken niet voor het rennen maar wel om te herstellen!

Ben jij bekend met compressiesokken en vind jij het fijn? Ik ben benieuwd naar je mening!

XoXo

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

3 thoughts on “Stox energiesocks

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.