Terugblik hardlopen 2019

Met nog een paar weken tot 2020 vind ik wel dat het tijd is om terug te kijken naar mijn hardlopen van 2019.

Met nog 1 funrun op de planning (wat echt fun is) wordt het tijd om te kijken wat ik in 2019 gepresenteerd heb, ik gooide in 2019 het roer om qua lopen en begon te lopen wat voor mij werkt, maar voordat het zo ver is even bij het begin beginnen.

885A4256-E2B6-4CAC-85D8-8978B4FC7635
januari/februari
In januari begon het echte trainen naar de halve marathon van Berlijn en dat liep soepel! Er kwam een lichte klad erin toen we naar Marrakech gingen en ik ontzettend ziek thuis kwam (Marrakech was niet veilig om hard te lopen en daarnaast kreeg ik voedselvergiftiging en een griepje eroverheen). Maar daarna was ik weer aardig onder de levende. Ik kon gewoon hardlopen en liep heerlijk door naar februari, waar ik begon met dromen over Berlijn, we waren er nog nooit geweest en ik vond het maar al te spannend, daarnaast liep ik lekker door! Ik vond het prima zo. De trainingen waren goed en het ging gewoon goed. Niets te klagen de eerste twee maanden van het jaar.

520CF00D-4334-43BC-BCBD-0EAE8784886E
Maart
Maart was een moeilijke maand, een flinke storm gooide roet in mijn CPC plannen! Maar ik liet mij daardoor niet kisten, mijn lopen werden langer en met een rondje van twee en een half uur tikte ik de 20 km aan! Ik begon zelf te geloven in een PR! Dit kon niet anders! Een van mijn laatste lange duurlopen liep ik in Noordwijk waar we die dag heerlijk weer hadden!! Je rook dat de lente in de lucht zat! Je moest nog wel een longsleeve aan maar de korte broeken konden al weer aan! Super fijn!

C8B70E50-7F85-46DA-A537-5897B965EB8F
April
De maand van mijn halve marathon en wat een tempratuur hadden we die dag! Het was 22 graden en ik ging stuk. Maar wel gehaald en ik liep een prachtig PR. Ik had heerlijke dagen in Berlijn samen met vriendlief en heb op en top genoten na Berlijn had ik een rondje met Abdi Nageey. De snelste Nederlander op de marathon! Rust nemen dat deed ik niet. Want al snel volgde de 5km van de Halve van Haar, waar ik met pijn en moeite 32.43 liep en zonder mijn vijf hazen was dat echt niet gelukt!

9CECF51C-2797-4755-9639-F99CA7D2B8BA
Mei
Nog steeds niet echt door dat ik te hard ging met lopen liep ik in mei de Muddy Angels, dit was echt een fun run, gezellig en leuk. Daarna liep ik nog de Vestingsloop, ook deze ging niet geweldig en ik vroeg mij af hoe het kwam! Inmiddels had ik besloten dat ik mijn 10km PR wil verbreken tijdens de Singelloop. Eind mei schakelde ik daarvoor hulp in bij mijn trainsters.

7FC46860-570C-4767-B1C6-2E8960192F07
Juni/Juli
Zomer periode! Ik was nog met regelmaat in de sportschool te vinden (dat deed ik ook nog) maar ik denk voornamelijk omdat het daar lekker koel was. Hardlopen deed ik iedere maandag, woensdag en zaterdag en ik merkte dat ik niet echt sneller werd, waardoor ik gefrustreerd raakte en zo kwam ik in een rondje terecht.

5CF4D5B6-6E8F-4FDD-A1C6-42BDCF729602
Augustus
Mijn ommekeer kwam eigenlijk tijdens de Brooks Pride Run, dit was een fun run met een super grote groep ik had het ontzettend gezellig, dit heb ik tijden niet gehad. Waar ik zelfs tijdens de Muddy Angels licht gefrustreerd was had ik hier nergens last van en liep ik gezellig rond. Ik denk dat hier wel het ommekeer van. Ik probeerde nog steeds keihard te trainen maar ik kwam niet vooruit, ik kreeg zelfs last van licht burn out klachten. Wat deed ik verkeerd ?
Eind augustus nam ik een drastisch besluit ik ging voor die PR tijdens de Singelloop en alsof er een last van mijn schouders viel. Ik besloot zelfs de 5 te lopen en dat was nog beter voor mijn gemoedstoestand.

378D9EEC-D541-4A78-9D05-0825313C8BC1
September
Ik besloot tempo’s los te laten en heerlijk te lopen op hartslag en dat ging fantastisch ik had al mijn loopplezier weer terug, trainde met plezier weer in de groep en alles ging gewoon zijn gangetje. We vertrokken naar Dubai voor 10 dagen relaxen en hoewel ik veel sportkleding mee had deed ik daar maar 1 training (soort van) ik rende op het formule 1 circuit in Abu Dhabi en dat was alles behalve snel (want in 40 graden rennen is geen grapje). Maar ik genoot en dat was het allerbelangrijkste.

1FE5044F-BE54-4749-B8F3-46A243521A20
Oktober
Oktober was een feestje, ik rende de Singelloop 5km zonder totaal een verwachting en knalde er 32.30 uit! Dit had ik niet verwacht! Niet veel later liep ik 8km tijdens de Amsterdam Marathon met Margon, deze run was super gezellig! Ik genoot van een wedstrijd heerlijk! Ik eindigde oktober met een estafette loop van Soesenzo waar ik 100 meter moest sprinten, nou het sprinten ging niet zoals verwacht maar ik had het leuk en dat is volgens mij het belangrijkste.

0859CE79-1EC5-4177-A287-A949B0451650
November
En dan zijn we nu in november! Ik heb plezier in het trainen ook al gaat het zwaar! En ik wil gewoon heerlijk doortrekken tot december en heel 2020.

En 2020?
Ik weet dit keer echt niet wat 2020 brengt, ik sta voor geen een wedstrijd ingeschreven en weet niet wat er gaat gebeuren. Misschien dat dat eind december wat helderder is, maar voor nu bevalt het mij prima.

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.