Veilig rennen

De zogenaamde donkere dagen voor Kerst zijn er weer (ze zijn al even bezig) en als ik naar huis fiets vanaf mijn werk zie ik regelmatig hardlopers.
En vandaag wil ik het over die hardlopers hebben, die hardlopers die niet aan verlichting doen, die geen ID plaatjes bij zich hebben of die totaal niet zichtbaar zijn. Vandaag mijn tips (en leuke kerstcadeautjes tips).

Verlichting
IMG_0112
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen (en ik hoor en zie het van andere ook) zorg voor verlichting! Ik heb zelfs een hesje met lampjes, deze kan je vervangen met batterijen, heel eerlijk, ik gebruik hem met regelmaat (zeker een keer in de week) en hij begint nu naar een jaar of 4 toch wel wat gebreken te vertonen. Dit is wel een van de klachten die ik veel hoor bij de loopgroep, op den duur gaan er wat kabels kapot en is werkt die niet meer optimaal. Maar ik doe er nu een jaar of 4 mee en hij werkt bij mij nog redelijk goed! De kosten van een hesje baat niet bij de kosten van je ziekenhuis rekening als je een ongeluk krijgt.

Reflectie op kleding
IMG_0104
Reflectie op kleding, tegenwoordig kan je er bijna niet meer omheen en zit er op elk hardloopjasje of broek wel een streep van reflectie, sommige merken zijn helemaal goed bezigt en hebben kledinglijnen met heel veel reflectie! Zo heb ik een hoofdband met alleen maar reflectie, maar ook 2 truien met extreem veel reflectie. In combinatie met mijn lampjes vergroot ik mijn zichtbaarheid. Natuurlijk is reflectie alleen niet voldoende, maar het helpt wel al mee met het vergroten van je zichtbaarheid.

ICE TAG  
3AFBC503-8E96-4B83-AAA8-07E29333E8F4
Mocht er onverhoop toch wat gebeuren dan heb je diverse soorten ICE tags. Je heb tags waar je een QR code voor moet scannen maar ook waar gegevens op staan van jezelf. Zo heb ik een ICE tag waar mijn naam op staat, mijn bloedgroep en belangrijke telefoonnummers. Mocht ik ooit niet goed worden dan weten ze in ieder geval wie ik ben en wie ze kunnen bereiken.
Nu hoor ik je denken: Ja, Linda allemaal verkooppraat want ik heb mijn telefoon bij mij en daar staan ook mijn ICE nummer in. Maar stel. je bent aan het rennen en je valt verkeerd, je valt op je telefoon waardoor deze kapot valt. Dan heb je ook geen ICE nummers meer, misschien weet jij wel een ICE nummer uit je hoofd, maar als je niet meer aanspreekbaar bent dan is dat ICE nummer opzeggen best moeilijk hoor!

Met deze tips ben je zichtbaar en herkenbaar mocht er wat gebeuren tijdens het rennen, hoe vergroot jij je zichtbaarheid en je herkenbaarheid tijdens het trainen?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.