Viva la France: Formula 1

F1
Guess who is back! Ik heb anderhalve week in Frankrijk doorgebracht om samen met vrienden en vriendlief te genieten van de Formule 1 en Disney! Ik deel mijn vakantieverhaal op in twee delen, het eerste deel is het formule 1 gedeelte inclusief wat eromheen en het tweede gedeelte is het Disney gedeelte.

In alle vroegte ging ik samen met een vriendinnetje naar Schiphol, We vlogen om half 8 van Amsterdam naar Marseille, omdat we met Easyjet vlogen was de bedoeling dat we extra vroeg bij de gate zouden staan omdat er wel eens problemen kunnen komen met de handbagage, om half 6 stonden we bij de gate, we waren in ieder geval vroeg. Om half 8 gingen de deuren dicht en gingen we op weg.
Al snel sliepen we in onze stoel, maar toen we naar een half uurtje wakker werden stonden we nog steeds op de baan? Het bleek dat het vliegtuig voor ons pech had met een vogel en daardoor extra gecontroleerd moest worden, drie kwartier later dan gepland kwamen wij aan in Frankrijk, snel door naar de mannen want die hadden we een week niet gezien! Na een warm welkom gingen we door naar Sollies Toucas waar we ons huisje hadden. En rond 16.00 uur hadden we uitgepakt, boodschappen gedaan en lagen we bij het zwembad.

De volgende dag gingen we door naar Marseille, op de vrijdag was er in de avond namelijk F1 Live, na wat toerischtische bezoekjes gingen we door naar F1 Live, de was een kleine village opgebouwd, we keken wat rond en al snel gingen we langs de weg staan om de oude formule wagen van Renault en Red Bull door de straten te zien scheuren. De oudere formule 1 wagens maken een stuk meer geluid dat de huidige Formule 1 wagens en toch is dat stiekem veel leuker! Na dit kleine spektakel gingen we eten en weer terug naar onze blokhut.

Zaterdag en zondag zaten we op het Formule 1 circuit. Zaterdags dronken we wijn, pakte Hamilton pole position, ergende we ons aan de Max Verstappen fans die niet weten hoe de regels in elkaar zitten, aten we hotdogs met patat en hadden we het ontzettend gezellig. Maar als ik een nadeel moet noemen was het toch wel het wegrijden. Het parkeerterrein was gewoon een stuk grond met grote stenen, boom stronken en zo, de auto waar wij mee gingen was daar niet voor gemaakt, maar goed na twee uur waren we van dat terrein en nog dik anderhalf uur laten konden we gewoon rijden om terug te gaan naar ons huisje. Dat terrein was geen succes, we besloten dat we dat niet meer gingen doen.

Zondag was het natuurijk Raceday! We besloten de auto iets buiten op een industrieterrein te parkeren, gelukkig waren we niet de enige want daar stonden heel veel auto’s, dat geeft toch een wat fijner gevoel, dan hoeven ze namelijk niet alleen jouw auto weg te slepen ;).
Na een 20 minuten lopen kwamen we bij de Renault fanclub, we probeerde nog binnen te komen, maar ja met een ferrari en een Mercedes shirt kom je niet ver, wel vingen we een glimp op van Nico Hulkenberg, toch een yes momentje.
Na de race liepen we richting David Guetta, deze had namelijk een gig op het circuit, maar toen we daar heen liepen, liepen we langs het bekende witte vierkantje (de Ziggo kijkers weten wat ik bedoel) en inderdaad zagen we Jack Plooij staan, we bleven staan en niet heel lang daarna kwamen Lewis, Max en Kimmi naar buiten. Omdat ik niet zo groot ben had ik mij redelijk vooraan weten te wringen en na de laatste interview kwam Lewis Hamilton naar ons toe gelopen, daar stond die dan, recht voor mij, net zo groot als ik, Lewis Hamilton, ik schoof mijn pet naar hem toe en hij signeerde mijn pet. Groot geluksmomentje.

Na de race begon het gigantisch te regenen en konden we gelukkig schuilen na een lange en flinke regenbui gingen we weer op pad naar ons huisje en konden we relaxen.

We besloten de maandag na de race relaxt bij het huisje te blijven en dinsdag gingen we naar ST Tropez met de boot. Best leuk om dat allemaal te zien. Maar ik dacht echt glitter en glamour maar dat viel een beetje tegen.

Woensdag hingen we nog bij het zwembad en pakte we de laatste spullen en en donderdagochtend gingen we vroeg op pad onderweg naar Disney!
Hoe dat was vertel ik in een andere blog

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.