Voedingsplan update #1

Blogplaatjes1_zps80dd7436
Na de dietiste verhalen en mijn benen verhaal zijn we een andere weg in geslagen. Ik volg namelijk een eetschema vandaag ga ik je er een hoop over vertellen.

Toen ik terug kwam van de dermatoloog was ik blij en niet blij, ik had geen Lipoedeem dat was fijn, maar ik moest wel afvallen en de dietiste hielp niet, ik was een beetje de draad kwijt.
Een keer in de week krijg ik training van Anniek, Anniek heeft haar eigen bedrijf in personal training en voeding! Dus had ik een intake bij Fierce Fitness en voordat ik het wist stond mijn eerste maand voedingsschema voor de deur!

Omdat mijn voedingsschema speciaal voor mij is ga ik niet vertellen wat ik precies allemaal eet, ik neem je mee in hoe wel mee in hoe ik mij voel en wat ik soms dacht want ik heb een hoop gedacht!

Week 1
Maandag begin ik vol goede moed met mijn schema, maar als ik mijn ontbijt zie, zak de moed mij al in de schoenen, waar ik normaal een flinke bak havermout heb start ik nu met wat spek en twee eieren, maar als ik het op heb zit ik toch flink vol! Acht keer per dag eten is veel en ben dan ook snel misselijk, daarnaast heb ik flinke hoofdpijn. Als ik Anniek hierover aanspreek zeg ze dat ik aan het afkicken ben van de suikers en dat ik door moet zetten. Natuurlijk zet ik door en woensdag bereik ik een toppunt van chagerijnigheid! Vriendlief beschrijft mij als satan (de schat). Ik ben chagerijnig en heb nergens zin in. Toch ga ik crossfitten, de les is ook nog is loodzwaar ik weet hem met moeite te volbrengen. Op donderdag bereik ik een soort zen status, ik ben rustig voel mij goed en heb redelijk veel energie, dit trekt door op vrijdag, zaterdag heb ik een overwinning, waar ik normaal in de middag altijd slaap ben ik nu vol energie! Zondag is cheatday, ik bedenk op zaterdag wat ik allemaal mag eten, maar ik hou het beschaafd bij een beetje chocolade en brood. Na twee broodjes ben ik al moe en val ik in slaap. Te veel suikers en koolhydraten

week 2
De maandag is altijd moeilijk! Dan ben je op zondag los gegaan met alles wat niet mag en dan moet je ineens in het gareel, lastig! Ik merk dat ik mij deze week goed voel! Ik kan makkelijk nee zeggen. Soms ga ik uitdagingen expres uit de weg. Op zaterdag houden vriendlief en ik een weegmoment, dit doen we samen, want hij valt ondertussen ook af. Dit soort momenten ben ik blij en boos tegelijk, ik hoop stiekem op meer, maar dat is het steeds niet. Maar ondertussen ben ik ook trots op mijzelf. Ik ben nog nooit zo makkelijk afgevallen.

Week 3
Week 3 is de makkelijkste week in weken! Het eten gaat mij makkelijk af ik drink voldoende en het eigenlijk van weinig dingen last! Ik voel mij goed en heb energie voor 10, alleen lopen durf ik nog niet aan! Bang omdat ik minder koolhydraten eet dat ik het niet meer kan. Crossfit gaat daarintegen heel goed, ik train lekker en het gaat mij allemaal goed! Ik kan dit denk ik wel weken volhouden.

Week 4
De euforie van de week daarvoor heeft zijn tol geeisd, deze week is alles behalve makkelijk, het wordt nog eens bemoeilijkt door de grote schaal met pepernoten die voor mij staat op het werk! Als ik word uitgenodigd om taart te eten voor een verjaardag ga ik niet mee, ik wil gewoon niet in de verleiding komen. Zaterdag heb ik mijn eerste meting en is eigenlijk super goed. Ook loop ik voor het eerst weer, dit gaat minder maar dat mag de pret niet druken. Als we in de avond op visite zijn en er worden bitterballen neergezet zit ik gezellig aan mijn bakje met paprika. Een wereld van verschil want het liefst wil ik ook een bitterbal. Als het (eindelijk) zondag is wil ik ook van alles eten, ik begin (na mijn ontbijt natuurlijk) met pepernoten, gevolg door pepernotencake en borrelhapjes. Als avondmaal eten we patat (uit de airfryer), hier ga ik mij zo gigantisch slecht door voelen dat ik dat voorlopig niet meer eet! Gewoon normaal eten vanaf nu! Wel doe ik mij die zondag goed aan Taai Taai, iets wat wij nooit in huis hebben maar wel ontzettend lekker is. Gelukkig is het snel weer maandag!

Ben je nou benieuwd naar Anniek en haar voedingsschema’s? Neem eens een kijkje op haar site.
XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.