Wat ik heb geleerd van Crossfit

 photo IMG_5456_zpsrdoffzno.jpg
Al ruim 1 jaar sta ik 2x in de week bij crossfit 1412 met gewichten te sjouwen. En inmiddels heb ik wel wat geleerd van Crossfit. Vandaag deel ik mijn (niet altijd even) wijze lessen met jullie.

Je kan meer dan je zelf denkt
Laten we met deze beginnen, want het is echt waar! Je kan meer dan jezelf denkt. Dacht ik in het begin dat ik nog geen stang kon optillen, inmiddels weet ik wel beter. Kan ik meer dan ik dacht. Je denkt snel, ik kan het niet, maar je kan het echt wel!

Als je hoofd zeg dat je het niet kan, dan kan je meestal wel.
Soms moeten we wat doen bij de crossfit en dan is het eerste wat ik denk, dat kan ik niet. Ik kan je vertellen, je kan het wel, goed de uitvoering is misschien niet per fect en de techniek moet misschien wat bijgeschaafd worden. Maar you can do it!

Blauwe plekken hoort erbij
Een schaafwond omdat je de box niet redde, een striem op je kuit omdat de springtouw er tegen aan slaat of een blauwe plek omdat de kettebel tegen je pols aan slaat, het hoort er allemaal bij, dat zijn de zogeheten crossfit scars.

 photo Crossfit_zpsc1ljmiqb.jpg

De spierpijn went echt
De eerste keer had ik na de crossfit gigantische spierpijn en toen zei iemand tegen mij de spierpijn daar wen je wel aan. Ik schrok want alles deed zeer! Maar ze had gelijk, de spierpijn went echt. Soms heb ik inderdaad nog gigantische spierpijn, maar meestal blijf het bij een klein beetje spierpijn.  Dus het went echt.

Crossfit helpt bij hardlopen
Dit denk ik meestal niet de dag na een fikse training. Zeker niet als er ook nog eens een looptraining op de planning staat. maar crossfit helpt echt bij het trainen. Zo heb ik minder last van mijn rug (omdat ik daar langzaam spieren kweek) en ook de steken in mijn zij blijven uit. Daarnaast ben ik ook nog eens (iets) sneller geworden.

Vallen en stoten creme is de beste creme die er is
Ik mis nog wel eens de box of sla mijzelf met het springtouw. Ik krijg vrij vlot blauwe plekken, dus heb ik altijd vallen en stotencreme in de kast. Zo werk ik mijn blauwe plekken nog sneller weg.

De allerbelangrijkste: Crossfit is echt leuk!
In het begin twijfelde ik soms nog, maar crossfit is echt leuk! Je leert je lichaam goed kennen en het is handig in het dagelijksleven. Ja, ik crossfit graag!

Ben jij al bekend met crossfit?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.