Wat moet ik aan bij welk temperatuur?

De langste nacht ligt al een tijdje achter ons en langzaam beginnen we uit te kijken naar de lente, maar toch kan het soms nog heel erg koud zijn. Wat trek ik eigenlijk dan aan?


_65A6395
Wat je aantrek is natuurlijk best wel persoonlijk, iemand die het snel koud heb zal natuurlijk meer laagjes aan doen. Ik ben niet zo van de meer laagjes.

Help, het vriest
Als het vriest is het altijd wel wat lastig! Ik heb altijd een hoofdband of een buff om mijn hoofd om mijn oren warm te houden, mocht het heel warm worden tijdens het trainen dan gaat deze als eerste af. Daarnaast draag ik handschoenen, maar bij bij deze: Die willen nog wel eens uitgaan. Qua kleding draag ik een dikkere tight (met thermo of wat fleece) en een wat dikker shirt. Daarnaast heb ik altijd een bodywarmer aan. Mocht het heel erg vriezen dan heb ik er nog een thermoshirtje onder. Zo blijf mijn bovenlichaam op temperatuur. Qua Sokken heb ik altijd wat hogere sokken aan tot over de enkel. Het liefst een sok met compressie!
IMG_7754
van 0-10 graden
Mocht het wat minder koud zijn dan draag ik een lange broek en een trui. Ik heb dunnen truitjes en die zijn prima, mocht het boven de 5 graden zijn met weinig wind, dan heb ik graag een driekwart broek aan. Is het wat winderiger, dan ben ik fan van een bodywarmer! Die de wind dan wat meer tegenhoud bij mijn borst. Een buff of handschoenen neem ik wel mee maar draag ik eigenlijk heel weinig als het koud is. Ik draag dan dezelfde sokken als het vriest.
IMG_8336
Van 10-15 graden
Spring weer! Heel vaak gaat dan de korte broek aan en een heel dun shirtje. Maar mocht het windstil zijn dan ben ik al gauw fan van een t-shirt. Als sokken draag ik nog steeds het liefst een compressiesok tot de enkel. Maar ik switch ook naar enkelsokjes zonder compressie, ik draag de compressiesokken tot de enkels bij iets langere afstanden en wat snellere intervals anders draag ik gewone hardloopsokken.
IMG_6393 (1)
Boven de 15 graden
Boven de 15 graden gaat er zeker een korte broek en een hempje aan! Dezelfde sokken en mocht het echt de pan uit reizen qua temperatuur, dan verschuif ik mijn training in het afkoelbad van mijn ouders. Of duik ik daarna het badje in (zoals ik afgelopen zondag regelmatig deed).

Ik hoop dat je er wat aan heb. Zoals ik al zei is het erg persoonlijk, ik heb het redelijk snel warm dus heb niet zo vaak laagjes aan.

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.