Weekendje Dusseldorf

 photo Afbeeldingen8_zpsyaveseqw.jpg
Vorige week was ik een weekendje naar Dusseldorf, wat deed ik eigenlijk daar?

Vrijdagochtend 10.00 uur (oke 10.05, klokkijken is niet ons sterkste punt) staan mijn zus, vriendlief en ik met ons koffertje paraat bij mijn ouders, wij gaan namelijk naar Dusseldorf! Mijn vader werd dat weekend 60 en dat moesten we natuurlijk vieren. De heenreis gaat voorspoedig en over de grens stoppen we bij een wegrestaurant zodat we even een koffie/thee/plaspauze kunnen houden daarna sjezen we door naar Dusseldorf!

Eenmaal in het hotel aangekomen krijgen we gelijk de sleutel we zitten op dezelfde verdieping (er zijn 5 kamers per verdieping), dat is gezellig, we gooien de koffers in de kamer neer en lopen op zoek naar lunch, we vinden een kleine bakkerij waar we wat eten. Daarna zitten we nog even op de kamer om alles te settelen, we zetten de auto op een parkeerterrein waarbij we tot en met maandagochtend 09.00 uur mogen staan en lopen richting het centrum. Ons hotel ligt 1,1 km van het centrum af dus we zijn er zo.  Met zijn vijven struinen we wat kerstmarktjes af, af en toe wordt er wat gekocht maar voornamelijk wordt er gewoon gekeken. Als we bij het reuzenrad aankomen besluiten mijn zus, vriendlief, vader en ik om er in te gaan en al snel (als we gewent zijn aan de hoogte) hebben we prachtig uitzicht. We eten bij een steakrestaurant en gaan terug naar het hotel. Ik wil net gaan douchen als de stroom uitvalt, een stoomstoring treft ons hotel, dit duurt zo een anderhalf uur, ik word wakker als het licht aanspringt maar krijg verder weinig mee, want ik slaap.

Zaterdag beginnen we met een ontbijtje, daarna lopen we weer naar het centrum, we lopen over de duurste winkelstraat en gaan een paar winkeltjes in, daarna is het tijd om te splitsen, met zijn vijven winkelen is niet te doen, dus hop hop hop we gaan aan de shop. We hebben flink gewinkeld. Ik wou heel graag dat konijnentrui/ding hebben van de hunkemoller maar die hadden ze alleen nog in maat M en was super groot, dus dat heb ik niet gekocht! Wel kocht ik bij de Primark en super mooi jurkje voor de kerst (en het is totaal niet Linda maar wel heel gaaf). Ook bij de Primark nam ik nog een paar sloffen mee, mijn sloffen zijn inmiddels 5 jaar oud en dus was het wel tijd voor vernieuwing. Daarnaast kocht ik wat kleine spulletjes voor mijn camera, ik heb een Instax camera en daarvoor kocht ik een tasje en een selfielens. Altijd leuk zo een lens, gezellig uitproberen! Daarnaast kocht ik voor mijzelf een beloning, ik heb mijn eerste doel gehaald qua afvallen en gezond eten. Ik kocht een paar Rosegouden oorbellen van Michael Kors. Ook kocht ik nog een trui van Nike, eten via een voedingsschema is heel leuk (en gezond) maar ik begin nu toch wel in mijn truien te verzuipen, deze trui past weer prima en zit heerlijk.
Natuurlijk dronken we ook nog wel wat tijdens het winkelen (want winkelen maakt dorstig), maar na al dit geweld gingen we opzoek naar mijn ouders we aten in hetzelfde tentje als de dag ervoor en gingen weer naar het hotel. Ik was minder moe als de dag ervoor maar toch, moeie voetjes!

Zondag was de laatste dag in Dusseldorf en ook nog eens koopzondag. Er is niet altijd koopzondag in Dusseldorf dit was een uitzondering! Ik had nog wat gezien bij de DM drogist wat ik eigenlijk wou hebben. Maar de winkels gingen pas om 1 uur open! Dus na een ontbijtje rustig alles inpakken en weer op naar het centrum, daar dronken we wat koffie en keken we mensen (daar hou ik dus echt van). Al snel was het tijd en gingen we naar de DM drogist. Ik had namelijk kwasten gezien van Real Technique. En dat zijn zulke fijne kwasten dat ik nog snel een setje kocht en nog een pakje zakdoekjes want die waren bijna op (is echt heel belangrijk).
Daarna was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Ik sliep in de auto en al snel waren we thuis. In de avond aten we met zijn alle nog een hapje en al snel was het tijd om naar bed te gaan.

Het was echt een super gezellig weekend en we hadden dit nog nooit zo gedaan maar het was zeker wel voor de herhaling vatbaar!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.