Wielrennen in Valkenburg

Afbeeldingen34
Een paar weken geleden gingen vriendlief en ik wielrennen in Valkenburg! Vandaag mijn ervaringen!

Vrijdagochtend, de wekker ging redelijk vroeg voor een vrije dag, we hadden een groot gedeelte van de spullen al ingepakt dus na aankleden en ontbijten was het tijd om de fietsen in de auto te laden en richting de Amstel Gold Experience te gaan.
Al snel waren we daar aangekomen en liepen we naar binnen, we kregen twee parkeerkaarten omdat we de complete experience hadden afgenomen en daarna konden we ons omkleden. Na het omkleden kregen we een stuk vlaai en koffie voordat we op weg gingen naar Lus 1.  Lus 1 betond uit zeven flinke heuvels en de eerste was natuurlijk de Cauberg! Richting de Cauberg stonden er heel veel mensen! Ik fietste door en mensen waren heel raar aan het kijken? Staan die mensen er altijd? Is het altijd zo druk? Maar al snel werd het duidelijk, toen ik bijna boven op de berg was kwamen er allemaal motoren met politieagenten en ik was net op tijd boven (had het nog moeilijk met uitklikken) en kon nog op tijd oversteken om bij vriendlief te komen en er kwam een heel peleton met wielrenners langs! Er was een toer en die mensen moesten ook de Cauberg op! Heel cool!

Na deze pauze gingen we door tot we ongeveer 25 km hadden gefietst, we kwamen aan bij een prachtig landgoed en gingen daar lunchen ondertussen bekeken we de kaart hmm er moet hier in de buurt weer een flinke heuvel zijn met kasseien bespraken wij. Na de lunch reden we de parkeerplaats af, gingen we de bocht om en BAM! Kasseienheuvel! Die gingen we niet redden! Dus een stukje wandelen!

We hebben eigenlijk verder heerlijk gefietst rond iedere 25 km hielden we een pauze en bij de laatste kwamen we weer de tour tegen! Die mannen kunnen hard fietsen en eten tegelijk! Ik kan niet eens zonder handen fietsen dus eten gaat hem voorlopig nog niet worden! We hadden inmiddels het complex gebeld dat we iets later aankwamen want we waren in Oud Valkenburg! Dat was geen probleem want de koffie stond klaar! We mochten rustig aan doen. Terwijl we door aan het fietsen waren zagen we rechtdoor een bordje Valkenburg! Yes we zijn er bijna! Maar het Amstel Gold bordje gaf aan dat we naar links moesten! Wat is dit nou weer? Oke we besloten het Amstel Gold Bordje te volgen en na 2 keer links reden we Sibbe in! En Sibbe heeft de Sibbe berg en de berg is lang! Heel lang! Deze moesten we ook nog even op als een soort van extra verassing! Toen we die berg op waren geweest reden we inderdaad (via een omweg dus) Valkenburg in! Heerlijk! We waren er! Snel naar ons appartement om te betalen, de sleutels in ontvangst te nemen, de fietsen op te ruimen en een heerlijke kop koffie!

Daarna liepen we weer terug naar de experience daar konden we douchen, er was alleen 1 probleem. De experience heeft gemengde kleedkamers en ik ben niet preuts maar douchen met mannen….dat gaat mij een (grote) stap te ver, dus na even zoeken vonden we een lege kleedkamer en konden we snel douchen. Na het douchen kregen we bij de experience nog een flink bord pasta!

We liepen nog een rondje Valkenburg en deden nog wat boodschappen en gingen daarna door na dag 2.

Hoe die mensen het van de tour doen geen idee! Maar dag  2 was drama! Ik had ontzettend moeie benen en kwam de berg niet op, zelfs wandelend was zwaar. Huilend kwam ik de berg op. Dit was niet leuk! We besloten terug te gaan naar het appartement en na wat eten en drinken ging vriendlief de 24 uur van Le Mans kijken en lag ik op bed. Ik sliep vrij snel en toen ik wakker werd lag vriendlief heel stil op de bank. Ik riep Lief en prikte in zijn wang maar al met al die niet wakker werd….vriendlief! Na een poosje over hem heen gehangen te hebben (hey even kijken of die nog ademt) werd die wakker. Je maak een grapje zei ik…maar nee hij was ook echt in slaap gevallen (en dat is voor hem heel bijzonder, want hij slaapt niet zo snel overdag). Na dit slaap avontuurtje gingen we weer eten, wat drinken, wat boodschappen doen en weer wat slapen zo werd het snel zondag.

Zondag was de laatste dag en aangezien het vaderdag was pakte we onze spullen in en vertrokken we weer naar Houten.

De Amstel Gold Experience is zeker een aanrader! Het is leuk en mooi fietsen in Limburg doordat je door verschillende (kleine) dorpjes fietst heb je echt het idee dat je in het buitenland fietst. Vriendlief zei regelmatig: het lijkt Frankrijk wel, van die kleine dorpjes waar bijna niemand is. Echt heel rustig.

Ook voor een niet zo ervaren fietser (zoals ik) is lus 1 van de Amstel Gold Experience goed te doen, de heuvels zijn zeker pittig maar ze zijn goed te doen!

Heb jij al een keer de Amstel Gold Experience gedaan? Of heb je zelfs de Amstel Gold Race gereden? Wat vond je er van?

Let me know!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.