WielrenTag

 photo Afbeeldingen4_zpsniy3fn9b.jpg

Inmiddels heb ik al weer een paar maanden mijn fiets. En ik ben daar echt ontzettend blij mee, ook al heb ik nog niet heel veel kilometers erop zitten tijd voor een Wielrentag!


Wanneer besloot je te gaan wielrennen?
Ik denk dat ik wielrennen een half jaar geleden leuk begon te vinden, mijn vriend deed aan wielrennen en eigenlijk had ik er ook wel interesse in. We besloten op vakantie voor 3 dagen fietsen te huren en dan te kijken of ik het leuk zou gaan vinden. We zouden eind september op vakantie gaan en augustus was mijn wielrenfiets er al. Ik kreeg deze alvast voor mijn verjaardag.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Geen goede fietskleding (geen zeem dus), denken dat ik net zo hard als mijn vriend kan en een hele leuke, denken dat het net zo makkelijk is als gewoon fietsen, dat is het dus niet!

Heb je wel een last van fietsblessures?
Op een paar zere billen na heb ik nog geen blessures gehad.

Wat is jouw fietsoutfit?
Ik heb een helm van B’twin (Decathlon), mijn fietsboek en shirt zijn van Pearl Izumi, netzoals mijn wielerschoenen trouwens mijn sokken en handschoenen zijn van Decathlon.

Wat voor merk fiets heb je en heb je nog aan en afraders?
Ik heb zelf een LIV fiets, deze zijn ‘speciaal’ voor vrouwen, tegenwoordig hebben heel veel merken fietsen speciaal voor vrouwen, een advies is laat je altijd opmeten, koop niet zomaar een fiets.

Gebruik je apps tijdens het fietsen?
Als fietser moet je Strava gebruiken volgens mij, geen Strava gebruiken is not done :). Daarnaast gebruik ik mijn TomTom Sport horloge omdat die gekoppeld is aan Strava.

Maakt fietsen je hoofd leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?
Tijdens fietsen maak ik echt mijn hoofd leeg, ik kan zo heerlijk genieten van de natuur en van mijn ademhaling (terwijl ik dat bij hardlopen juist niet heb). Ik maak echt mijn hoofd leeg!

Wat staat er nog op je whislist?
Ik wil heel graag lange fietskleding van Liv.

Wat zijn je irritaties tijdens het fietsen en wat is juist bemoedigend?
Ik heb nog weinig irritaties tijdens het fietsen gehad, omdat ik nog niet heel veel kilometers fiets, sowieso vind ik mensen die met drie of vier naast elkaar fietsen irritant, maar die irritatie heb ik ook tijdens het gewone fietsen. Bemoedigend vind ik het om samen met mijn vriend te fietsen, door heb trap ik net een beetje harder en ben ik net een beetje scherper!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.