Workshop Bewust Hardlopen

 photo schildje-bewusthardlopen_zps8ede5c73.png

Afgelopen dinsdag had ik een workshop Bewust hardlopen met de hardloopgroep en vandaag mijn verhaal daarover.

Bewust hardlopen wat is dat? Bewust hardlopen betekend eigenlijk dat je continu bezig bent met het hardlopen zelf en niet met alle gedachtes en continue om je heen te lopen kijken, ja ik voelde mij aangesproken. Eigenlijk ben je met bewust hardlopen bezig met je lichaam en dat bewust.

Wij kregen afgelopen dinsdag een workshop van 3 uur, normaal als je de cursus doet dan heb je 10 uur les. Dus we konden niet alles leren, maar we kregen wel tips bij de Videoanalyse.

Wat kwam eruit bij mijn videoanalyse? Nou een confronterend beeld 😉 nee grapje, dat viel wel mee.

Mijn voetlanding is in orde een mooie vlakke landing wat nodig is bij bewust hardlopen, ik liep mooi rechtop, wat niet de bedoeling was want bewust hardlopen leun je eigenlijk een klein beetje naar voren, zodat je werkt met zwaartekracht en niet met spierkracht. Daarnaast bewoog ik erg weinig me mijn armen daardoor krijg je bij je heupen een Wiggle WIggle Wiggle effect en dat was bij mij niet zo een klein beetje ook.

Daarnaast is het belang uitgelegd van focus. Als je je focus op iets (bijvoorbeeld een boom, huis of de finishlijn) dan is het doel makkelijker te halen. Na een hoop theorie gingen we eindelijk naar buiten en konden we wat oefeningen doen. We concentreerde ons op het lichaam en op de focus, vervolgens gingen we een klein rondje rennen waar je je moest focussen op de juiste lichaamshouding.

Al met al leerde ik dat bewust hardlopen niet alleen met kracht is maar ook met weerstand werken is en met focus.

XoXo

2 thoughts on “Workshop Bewust Hardlopen

  1. MarissaE

    Zo’n cursus zou ik ook wel eens willen volgen! Klinkt interessant 🙂 Grappig, ik had ook altijd dat ik mijn armen amper gebruikte. Na heel lang oefenen gaat het nu vrijwel vanzelf!

    Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.