Writersblock

Afgelopen week kwam er eentje ineens, een writersblock, tsja mijn blog moet toch gevuld worden. Hoe doe ik dat. Vandaag mijn tips tegen een writersblock en hoe kom je er vanaf.

Een knipperende cursor op een leeg wit scherm, mensen dat heb ik zo vaak. Meestal als ik een maal begin met tikken gaat het wel door, maar het begin. Hoe begin ik een blog. Dat is iets waar ik tegen aan loop. Gelukkig heb ik er tips voor.

Ga naar buiten!
Als ik niet weet wat ik moet schrijven, dan ga ik meestal een blokje wandelen. Tijdens dat blokje wandelen kom ik meestal wel op goeie ideen. Is het mijn trainingsdag? Dan combineer ik dit lekker en ga ik lekker eens stukje hardlopen. Na het hardlopen zit ik altijd boordevol ideen.

Schrijf het op!
Ow ja dit heb ik altijd, vlak voordat ik naar bed ga krijg ik ineens inspiratie. Of ineens bedenk ik mij die ene briljante zin. Tegenwoordig heb ik daarom altijd een opschrijfboekje in mijn tas, ja het kan natuurlijk ook gewoon op je telefoon, maar ik vind het ouderwets schrijven nog altijd heerlijk!

Laat het los!(1)
Soms heb ik een onderwerp en dan weet ik eigenlijk niet wat of hoe ik het moet tikken. Meestal laat ik het dan los! Hoe? Ik ga gewoon wat anders doen. Meestal ga ik aan een ander artikel werken. Meestal als ik een beetje inspiratie heb van het ene artikel kan ik dat lastige artikel ook uit mijn mouw schudden, zo gaat dat gewoon.

Laat het los! (2)
Soms heb ik helemaal geen inspiratie dan laat ik het helemaal los! Ik gooi mijn computer uit en ga even wat anders doen. Weg van de computer werkt meestal heel goed voor mij!

Muziek
Als ik muziek op heb dan heb ik altijd op een of andere manier meer inspiratie. Lekker op de beats tikken, met muziek op mijn oren of uit de boxen ben ik veel productiever, dit is trouwens niet alleen bij bloggen, ook bij schoonmaken, hardlopen enz. enz.

Dit zijn mijn tips, wat zijn jouw tips tegen een writersblock?

XoXo

 

2 thoughts on “Writersblock

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.