Zevenheuvelen Weekend

IMG_0004
Afgelopen zaterdag was de Zevenheuvelennacht in Nijmegen, samen met mijn zus ging ik die hills killen.

Iets later dan gepland gingen we op pad (iets met Apple problemen, dat lees je hier). Maar al vrij vlot kwamen we aan in Nijmegen, eerst gingen we op weg naar onze Bed & Breakfast, deze zat op een super locatie. dicht bij het station en dicht bij de expo. Snel gooide we onze spullen in de kamer en gingen we op weg naar de expo.

Een voordeel dat we zo vroeg waren is dat de expo niet extreem druk was. Dus konden we overal rustig kijken en lekker even bijkletsen bij de Anita Active Stand.
Hierna liepen we richting de AH om wat te eten te halen voor de wedstrijd en eigenlijk vloog de tijd zo dat we ons al moesten omkleden en moesten haasten naar de locatie waar het buffet was van Ik loop hard.

Daar konden we ons nog even klaarmaken en al snel liepen we naar het startvak.
In het startvak was het zo gezellig dat de tijd voorbij vloog en voor ik het wist mochten we startten en was ik over de startlijn en kon de race beginnen.
A1D971AC-BF9E-452F-85EC-D7854668146A
Ik had voor mijzelf besloten om lekker rond de 7 minuten per kilometer te lopen en te kijken hoe dat zou gaan met mijn heup. De eerste kilometer ging eigenlijk wel heerlijk soepel, het parcour was druk dat zeker, maar het was niet storend druk, de eerste kilometer liep ik 07.06, netjes op schema.
Ook de tweede kilometer liep ik heel goed, ik had niet te klagen, mijn hartslag was goed, mijn tempo was lekker en ik liep de tweede kilometer in 07.02.

Kilometer 3 werd aanzienlijk lastig, want mijn darmen hadden besloten om ook te gaan rennen, daarnaast gingen we ook nog berg op! Iedere keer als ik aanzette om te rennen dachten mijn darmen laten we ook gaan rennen, dus werd de derde kilometer een soort van interval en deed 8.35 minuten over de derde kilometer

De vierde kilometer gingen we nog steeds berg op en ik kon steeds minder intervallen, dan maar snelwandelen, over deze kilometer deed ik 8.35 minuten.

Bij kilometer¬† kwam de waterpost en…een DIXI! Ik kan je nog nooit vertellen dat ik zo blij ben geweest met een dixi, ik werd zelfs nog blijer toen ik zag dat er wc papier was.
Na mijn korte dixistop, had ik nog wat gehannes om mijn broek omhoog te krijgen maar daarna was ik ready to go! Dankzij de lange dixistop deed ik over deze kilometer 8.50.

Kilometer 6 had ik het tempo weer te pakken! Ik liep heerlijk en daarnaast liep ik eigenlijk zonder al te veel moeite heuvelaf. Alles ging gewoon lekker en ik zat zo weer in de flow! Ik deed over deze kilometer 6.53

Ik draai de finishstraat op en zie terwijl ik voor mij kijk zie ik een meisje lopen die precies hetzelfde loopt als mijn zus, als ik beter kijk zie ik het goed, dat is mijn zus! Ik roep haar en ze vraagt wat ik achter haar doe, ik zeg dat ik een dixistop moest maken en dat ik weer verder ga! Ik knal zo lekker door ik het bijna jammer vindt om de finish te halen, ik loop over mijn laatse kilometer 6.18 en dan is de finish, wat ik eigenlijk heel jammer vindt.
IMG_0175
Echt vlak achter mij finish mijn zus. Die is uiteindelijk 20 seconden langzamer dan ik. Als we doorlopen zien de Dace staan en gelijk beginnen we te praten, we nemen onze medailles aan en nemen afscheid van Dace.

Samen met mijn zus lopen we naar Cafe van Buren daar hebben we eerder de spullen afgegeven, daarnaast hebben we via Ik loop hard nog een Buffet daar.
Al snel blijk het al veel te laat te zijn en gaan we naar richting onze knusse B&B want morgen gaan we aanmoedigen!
Linda

Zondag

Zondags worden we veel te vroeg wakker, ik besluit naar de Starbucks te lopen om koffie te halen en al snel liggen we te luieren in bed. Om 10.00 uur krijgen we een ontbijtje en niet veel later ren ik naar het ROC om mijn startnummer aan Frouke te geven, haar man gaat lopen op mijn naam, daarnaast pik ik gelijk Joyce op want die komt eerst even een kopje koffie drinken en bijkletsen. Met Joyce lopen we een stukje richting de start, terwijl zij naar de verzamelplek gaat, besluiten mijn zus en ik de Primark nog even in te duiken, met weinig komen we naar buiten en gaan we op zoek naar een plekje om aan te moedigen.
eadbab82-4e87-4bd2-a329-1923873d2389
Rond kilometer 14.3 vinden we een mooi plekje, we hangen onze slinger op en het volgen gaat beginnen.

Al met al gaat het redelijk goed qua volgen er zijn maar weinig mensen die we missen. En iedereen die we zien zijn enthousiast. Ik ben tevreden en als we de laatste van ons lijstje gesupport hebben is het wel weer tijd om richting de trein te gaan. We hebben het koud en zijn moe.

De treinreis terug waren we een stuk minder spraakzaam maar we hebben het ontzettend leuk gehad en hebben het zelfs al over volgend jaar.

Hoe ging jouw 7heuvelen weekend?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.