Vrije tijd

Game pc samenstellen: wat heb je nodig?

Tegenwoordig hebben veel mensen als hobby: gamen. Gamen kan heel erg leuk zijn en iedere jaar komen er weer nieuwe spellen uit. De kans is groot dat sommige spellen niet goed werken op jouw computer. Nieuwe spellen vereisen steeds meer van jouw computer en hierdoor kan het zijn dat jouw computer het niet meer aan kan. Dit betekent dat je een nieuwe computer moet kopen, maar soms is het beter om zelf de pc samen te stellen. Een game pc samenstellen lijkt heel erg lastig, maar dat is het niet. Zonder ervaring kun je prima je eigen game pc samenstellen, maar heb je wel de juiste spullen en onderdelen nodig. Wat heb je nu precies nodig? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Processor: het brein van de computer

Het brein van de computer is de processor en dit is een heel belangrijk onderdeel. Het wordt ook wel de CPU genoemd en deze verzendt alle taken en bepaalt de snelheid van de computer. De prestaties van de processor worden bepaald door de kloksnelheid en het aantal cores. Je moet daarom goed kijken naar deze waarde en altijd onderzoeken of het een goede processor is. De processor is samen met de videokaart het duurste onderdeel en het is belangrijk dat je kwaliteit boven prijs kiest.

Videokaart

De videokaart is het duurste onderdeel van een game pc en sommige videokaarten kunnen duizenden euro’s kosten. Dit zijn de beste kaarten, maar het is in principe overbodig om een hele dure videokaart te halen. De gemiddelde videokaarten zijn vaak al genoeg en soms kun je zelfs tweedehands een videokaart bestellen. Hoe meer geld je in een videokaart investeert, hoe langer je ermee kunt doen. Je kunt op het internet kijken of de videokaart goed genoeg is voor het spel dat je wilt spelen. Dit is heel belangrijk als je onderdelen wilt kopen voor het samenstellen van een game pc.

Wil jij snel programma’s en spellen kunnen laden? Dan is het ook heel handig om een interne SSD te kopen. Een interne SSD kan een spel namelijk veel sneller laden dan een HDD, maar hebben vaak wel beperkt ruimte. Zet daarom het besturingssysteem en de spellen die je het meest speelt op de SSD. Je hoeft op deze manier niet meer lang te wachten met het laden van je lievelings spellen.