Lifestyle Wonen

Jouw ideale badkamer binnen handbereik

Jij wil je badkamer een make over geven, ik merk het aan alles. Dat is ergens ook heel logisch. Je moet niet vergeten dat je stiekem toch best wel veel tijd doorbrengt in je badkamer. Dat is waar jij voor jezelf zorgt en even tot jezelf komt. Het is dus logisch dat je wil dat die omgeving fijn en comfortabel is. Dus, hoe zorg je er nou voor dat je laagdrempelig de badkamer van jouw dromen maakt? Is dat door het vervangen van die ene badkamer kruk, of wil je toch wel echt een los bad?

Het droombeeld

De belangrijkste vraag die je jezelf kan stellen bij elke soort interior design is: wat voor sfeer wil je in de ruimte die je probeert te veranderen? Dat klinkt misschien als de meest logische vraag die er is, maar hij wordt nog weleens vergeten. Met de ‘sfeer’ bedoel ik overigens ook de functie van de kamer; wat voor soort badkamer wil je? Wil jij een badkamer waar je snel en efficiënt je ding kan doen; waar niet teveel aan de gang is en waar je niet overprikkeld wordt (zeker niet ’s ochtends); wil je een badkamer die je helemaal eigen maakt, die helemaal van jou is en waar je compleet je ei in kwijt kan? Helemaal in de stijl van vintage jaren 60, bijvoorbeeld, waar je je kan voelen als een filmster? (Dan heb je wel écht een los bad nodig, overigens) Dus, ga goed na wat voor badkamer jij precies wil, zowel in functie als in sfeer. Dat is de eerste én belangrijkste stap.

De uitvoering 

De tweede stap is het maken van een daadwerkelijk plan. Nu je weet wat je wilt is het goed om jezelf de volgende vragen te stellen; wat kan ik veranderen, wat wil ik veranderen én wat kan ik qua budget en tijd aan? Wil je bijvoorbeeld je hele badkamer eruit trekken en compleet opnieuw beginnen? Dit kan een legitieme optie zijn, zeker wanneer je per se dat losse bad wilt. Tegelijkertijd hoef je ook niet bang te zijn dat slopen de enige optie is. Vaak wordt het veranderen van de sfeer van een kamer al bereikt door bijvoorbeeld het herschilderen van de muur; door die harde witte kleur te vervangen door een zalmroze of een lichtblauw. Of juist door zwarte tegels, door het ophangen van nieuwe schilderijen of het toevoegen van leuke plantjes. 

 

Kortom; het compleet veranderen van je badkamer naar de badkamer van jouw dromen ligt waarschijnlijk aardig binnen handbereik. Heb er niet teveel stress over en zorg dat het ook een leuke proces is, want dat moet het vooral zijn!