Vrije tijd

Mooie cultuur, heerlijk eten en fantastische landschappen: deze landen hebben het allemaal!

Wanneer je maar een paar weken per jaar verlof kan opnemen, ben je vaak op zoek naar een reis die veel te bieden heeft. Natuurlijk is een strandvakantie heerlijk, maar soms is het ook leuk om een keer iets anders te beleven. Wil je het gevoel hebben dat je op avontuur gaat, terwijl je tegelijkertijd geniet van heerlijk eten en een rijke cultuur? Bekijk dan eens deze landen.

Peru heeft alles

Misschien is een rondreis Peru niet het eerste waar je aan denkt als je een leuke reis zoekt, maar zoek gewoon niet verder. Peru heeft namelijk álles! Van bergen tot strand, van jungle tot woestijn en vergeet ook de hele hoge canyons en dichtbevolkte steden niet. Je vindt hier bijzondere dieren als anaconda’s, vicuñas en condors. De cultuur van de Inca’s is in vele plaatsen terug te vinden. En op het menu staan alpaca’s. Dans je daarnaast mee met een gezellige dinershow?

Enorm Kazachstan

Nog een land waar je niet meteen als eerste aan denkt: Kazachstan. Ga je naar Kazachstan, dan is het verstandig om een taalboekje mee te nemen, want veel toeristen zie je daar niet en men spreekt daar ook weinig Engels. Een taxi krijg je door je hand uit te steken en een lokale bewoner brengt je voor een klein bedrag naar de plaats waar je moet zijn. Kazachstan heeft super mooie bossen, meren en prachtige steppe. Mongoolse en Russische invloeden overheersen het land en iedereen leeft daar met elkaar samen. Voel je als een echte pionier in dit enorme land, dat qua omvang de helft is van Europa. En het eten is ook nog eens erg verrassend!

Sri Lanka

Een rondreis Sri Lanka mag aan dit lijstje niet ontbreken. Fantastisch eten, kleurrijke steden, bizar mooie landschappen en een veelzijdigheid aan wilde dieren. Daarnaast biedt Sri Lanka de welbekende parelwitte stranden met helderblauw water. Als je op zoekt bent naar het paradijs, dan zul je dat hier vinden. Boeddhistische en Hindoeïstische invloeden zie je door het hele land. Heb jij wel eens een echte monnik gezien?

Gambia

Even iets heel anders is een vakantie naar Gambia. De lokale inwoners zijn er over het algemeen niet heel rijk, maar wel heel vriendelijk. Prachtige markten, palmbomen en rivieren die dwars door de groene natuur kronkelen. Ook qua eten zal je je ogen uitkijken. Sta jij straks oog in oog met een leeuw, hyena of een krokodil? En let op dat de apen je spullen niet afpakken. Welke vakantie spreekt jou het meeste aan?