Algemeen

Waarom gebruik maken van een ondernemersplatform?

Kom jij net af van de Kamer van Koophandel en zijn alle papieren ondertekend? Gefeliciteerd, want je bent nu officieel een Zzp'er en een echte ondernemer. Een beginnende Zzp’er heeft het altijd een beetje moeilijk. Je wilt namelijk graag aan het werk, maar je komt gewoon opdrachten tekort. Je begint net en dat betekent dat je vaak nog niet goed weet hoe je opdrachten moet vinden. Gelukkig is dat anno 2022 erg eenvoudig en kun je gewoon gebruik maken van een ondernemersplatform. Je hebt verschillende ondernemersplatformen en deze kunnen soms erg handig zijn. Vaak zetten opdrachtgevers hier opdrachten op en kun je als freelancer de opdrachten aannemen. Daarnaast wordt op een ondernemersplatform ook altijd handige tips gegeven, deze kun je als freelancer goed gebruiken. Hoe reageer je nu op een opdracht? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je meer opdrachten kunt krijgen.

Reactie op een opdracht

Je kunt natuurlijk wel honderden opdrachten tegenkomen op een freelance community website, maar hoe reageer je hier nu op? Zonder een goede reactie, is de kans klein dat je aangenomen wordt voor de opdracht. Wanneer je een opdracht tegenkomt, is het heel belangrijk om te kijken of de opdracht echt bij je past. Je moet natuurlijk wel de werkzaamheden kunnen uitvoeren, anders heb je een groot probleem. Kijk daarom of de opdracht overeenkomt met de kwaliteiten die je hebt. Daarnaast moet je natuurlijk contact opnemen met de opdrachtgever en dit kan op verschillende manieren. De meeste freelancers doen dit door te mailen, maar vaak is het een stuk beter om te bellen. Je komt dan direct in contact met de opdrachtgever en dat is een stuk fijner. Je kunt na het bellen natuurlijk je cv doorsturen en deze moet er tip top uitzien.

Portfolio

Je hebt natuurlijk verschillende freelancers in diverse branches, maar meestal is het wel belangrijk dat je een portfolio hebt. In een portfolio kun je laten zien aan welke opdrachten je eerder hebt gewerkt. Dit is natuurlijk voor jezelf heel erg leuk, maar ook voor de opdrachtgever is dit belangrijk. De opdrachtgever moet namelijk kunnen zien dat je ervaring hebt en dat je de werkzaamheden goed kunt uitvoeren. Zonder een portfolio wordt dit moeilijk en kiest de opdrachtgever liever een andere freelancer uit. Je kunt tegenwoordig heel makkelijk een digitaal portfolio aanmaken en deze toevoegen aan een uitgebreide mail.